Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Fritidshem och fritidsklubb, Käppala skola

Käppala skola erbjuder fritidshem för elever upp till och med årskurs 3. Därefter kan du välja mellan fritidsklubb och den öppna verksamheten.

Fritidshem

Fritidshemmet på Käppala skola erbjuder omsorg för elever i förskoleklass – årskurs 3. Eleverna får möjlighet att delta i ett brett utbud av fritidsaktiviteter utifrån egna intressen och önskemål. Fritidshemmet är också en plats för vila och återhämtning efter skoldagens slut.

Fritidshemmet har en ömsesidig kontakt och dialog med föräldrarna via veckobrev och utvecklingssamtal och även samtal vid hämtning och lämning.

Fritidsklubb

Fritidsklubben är en trygg och rolig mötesplats för dig som behöver någonstans att gå efter skolan eller på loven. Här träffar du kompisar, äter mellanmål och gör roliga saker tillsammans med andra. Självklart är du med och bestämmer om vad som ska hända. Vi finns tillhands för att stötta dig när det behövs.

Exempel på vad vi gör om eftermiddagarna:

  • skapande aktiviteter i hobbyrummet
  • brädspel, kortspel och biljard
  • aktivitetsdagar
  • utomhuslekar
  • filmvisning.

Under terminerna och loven arrangerar vi dessutom aktiviteter som vernissage, vänskapsvecka, turneringar, skidresor, besök på museer, badhus och annat skoj.

En plats på fritidsklubben innebär helårsomsorg för ert barn från årskurs 4 tills barnet går ut årskurs 6. Då ingår lovverksamhet och sommarverksamhet. Varje dag serveras mellanmål och under lovdagar även lunch. Personalen har tillsynsansvar för barnen som är inskrivna i klubben vilket innebär att om barnet inte dyker upp kontaktas föräldrar direkt.

Öppen verksamhet

Öppen verksamhet bedrivs tillsammans med fritidsklubben. Verksamheten ska stängas ner den sista december 2020.

Till toppen av sidan