Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Källängens skola

Källängens skola satsar på kvalitet i undervisningen. Våra elever har flera år i rad haft bland de bästa betygsresultaten i Sverige.

Källängens skola

På Källängens skola går cirka 700 elever i årskurs 4-9.

Undervisning av hög kvalitet

Här går cirka 700 elever från årskurs 4 till årskurs 9 i en lugn och trivsam studiemiljö. Skolan består av en huvudbyggnad och flera sidobyggnader runt en stor skolgård med bergknallar, buskar och träd. Fritidsgården Källängsgården finns också på skolans område.

Skolbibliotek

Skolan har ett välutrustat bibliotek, där eleverna både under lektionstid och på rasterna kan låna och läsa böcker, studera eller söka information på internet.

Skolrestaurang och café

Skolmaten lagas på skolan av vår skolrestaurang, Käll´s Kitchen. På skolan finns också ett café där eleverna bland annat kan spela biljard, äta mellanmål, spela kort eller bara umgås. Vi har ett mindre utbud av mellanmål och natursnacks som är lite nyttigare än vanligt godis.

Kunskap nu och för framtiden

Vi jobbar med ett individuellt bemötande och erbjuder våra elever möjlighet att påverka sina studier, med målet att de ska erövra kunskap här och nu och för framtiden. Vi vill inge mod och självkänsla att möta olika situationer i livet, och inspirera till att visa omsorg och häsyn både till individ och miljö.

Till toppen av sidan