Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Ljungbackens skola

Här möter du välutbildade, engagerade pedagoger och kloka, motiverade elever som vill lära nytt och utvecklas.

Den lilla skolan med det stora hjärtat

Ljungbackens skola är en skola med lång tradition av goda resultat både kunskapsmässigt och socialt. Här möter du kloka, motiverade elever som längtar efter att lära nytt och utvecklas samt välutbildade engagerade pedagoger.

På Ljungbackens skola går 2 parallellklasser från förskoleklass till årskurs 3. Skolan ligger inbäddad i ett grönområde vid vattnet, omgiven av villor och låga hus.

Satsar på matematik med hjälp av Singaporematte

Singaporematte stimulerar barnens egna förmåga till problemlösning. Alla fyra räknesätten används tidigt. Detta minskar behovet av repetition av samma moment och gör att man kan bygga vidare och snabbare lära sig mer komplex problemlösning. Det här har ökat elevernas intresse för matematik och kunskapsresultaten har förbättrats.

Utmanande undervisning

Vi vill att våra elever ska bli utmanade i skolan varje dag och lära sig nya saker. Genom att differentiera undervisningen för eleverna samt ha speciella utmanargrupper i matematik, engelska och svenska ges alla elever möjlighet att utvecklas så långt som möjligt.

Renoverade lokaler och skolgård för lek och rörelse

Skolgården inbjuder till lek och idrott och har en basketplan och en härlig ekbacke. I närheten finns Ljungvallen med en stor fotbollsplan och inhägnad konstgräsplan för olika bollsporter. Större delen av skolan är renoverad med ljusa lokaler och egna bildsal.

Till toppen av sidan