Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Käppala skola

Käppala skola ligger intill Långängens naturvårdsområde på södra Lidingö. Hos oss har personalen hög kompetens och undervisningen är varierad och i ständig utveckling.

Käppala skola

På Käppala skola går cirka 630 elever från förskoleklass till årskurs 9.

Variation och rörelse

Vår skola har ljusa och öppna lokaler och en naturnära placering på södra Lidingö. På den stora skolgården har eleverna goda möjligheter att leka, idrotta och röra på sig. Vi har också en del av vår undervisning i den fina utemiljön. Våra pedagoger möter eleverna utifrån deras förutsättningar.

Samlad skoldag för de yngsta

Eleverna från förskoleklass till årskurs 3 har det mesta av sin undervisning i sitt hemklassrum. I så stor utsträckning som möjligt har de en samlad skoldag, och lokalerna är anpassade till både skol- och fritidsverksamhet.

Bibliotek som inspirerar till läsning

Biblioteket är en resurs för skolans alla elever, och vi strävar efter att kunna erbjuda så mycket nyutkommen kvalitetslitteratur som möjligt.

Fritidshem och fritidsklubb

För elever från förskoleklass till årskurs 3 erbjuder vi fritidshem. Här kan eleverna välja aktiviteter utifrån egna intressen och önskemål, och en möjlighet att vila efter skoldagens slut.

Från årskurs 4–6 finns fritidsklubben, där eleverna kan träffa kompisar, umgås och göra roliga saker tillsammans. Fritidsklubben ordnar också aktiviteter som vernissage, turneringar och utflykter.

Till toppen av sidan