Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Fritidsklubb, Källängens skola

All vår fritidsverksamhet drivs på Källängsgården som är en trygg och rolig mötesplats för barn och ungdomar. På Källängsgården finns både fritidsklubb och öppen verksamhet.

Fritidsklubben är en tillsynsverksamhet för dig som är 10–13 år. Det är en trygg och rolig mötesplats för dig som behöver någonstans att gå efter skolan eller på loven. Här kan du träffa kompisar och umgås, äta mellanmål och delta i aktiviteter. Självklart får alla vara med och bestämma vad som ska hända på gården. Verksamheten i fritidsklubben är både roligt och utvecklande.

Du kan exempelvis spela pingis och bandy i rörelserummet, skapa i hobbyrummet, spela brädspel, kortspel och biljard, se på film och delta i utomhusaktiviteter. Under terminerna och loven arrangeras även vernissage, vänskapsvecka, turneringar, skidresor, besök på museer, badhus och mycket mer.

Öppen verksamhet

Öppen verksamhet bedrivs tillsammans med fritidsklubben. Verksamheten vänder sig till elever fram till och med vårterminen då de fyller 13 år eller vårterminen det år de går ut årskurs sex. Eleven erbjuds mellanmål och ett mindre antal aktiviteter än fritidsklubben. Det finns inget tillsynsansvar eller verksamhet under loven. Anmälan gäller terminen ut och platsen kan inte sägas upp under pågående termin.

Till toppen av sidan