Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Fritidshem och fritidsklubb, Bodals skola

Vårt fritidshem välkomnar elever från förskoleklass till och med årskurs 3, både före skoldagens början och efteråt. Skolan har även en fritidsklubb för elever i årskurserna 4–6. Eftersom vi har nära till skog, grönområden och vatten är vi mycket utomhus och hittar på saker tillsammans.

Bodals fritidshem är uppdelat på fyra avdelningar: förskoleklass, årskurs 1, årskurs 2 och årskurs 3. Fritidsklubben, för elever i årskurs 4–6, består av en avdelning och kallas kort och gott för Klubben.

Vi har nära till skog, grönområden och vatten och tillbringar mycket tid utomhus. Vi har också tillgång till skolans idrottshall, trä- och textilslöjdsal, musiksal, hemkunskapssal och ateljé. Fritidsklubben har ofta aktiviteter i skolans kafeteria.

Vi samarbetar gärna över årskurserna, främst förskoleklass med årskurs 1 och årskurs 2 med årskurs 3. Några gånger om året har elever från alla våra avdelningar, inklusive Klubben, en gemensam aktivitet.

En dag på fritidshemmet

På morgonen

För de barn som anmält morgonomsorg börjar dagen på fritidshemmets öppnings- och stängningsavdelning. Klockan 07.30 går vi ut och är utomhus tills skolans dörrar öppnas klockan 08.00.

På eftermiddagen

När skolan slutat är vi ute och leker en stund innan vi äter mellanmål i skolans matsal. Klubben serverar mellanmål i sina egna lokaler. Efter det är vi oftast ute och leker fritt en stund innan våra organiserade aktiviteter börjar. Efter aktiviteterna städar vi och de elever som är kvar samlas på fritidshemmets öppnings- och stängningsavdelning. Där äter vi frukt tillsammans för att slutligen avrunda dagen med lugna aktiviteter. Klubben stänger i egna lokaler.

Till toppen av sidan