Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Bo skola

Bo skola ligger ett stenkast från Grönsta friluftsområde och Kyrkviken. Här går cirka 180 elever från förskoleklass till årskurs 3. Vår verksamhet är varierad och kreativ med möjlighet till extra undervisning i musik, sång och idrott.

Bo skola

För vårt gedigna hälsoarbete, med rörelse och sunda vanor i vardagen, har skolan certifierats som Generation Pep skola. Bo skola har även certifierats med Grön Flagg.

Lära för livet i skolan och på fritids

Vi vill att våra elever ska ha roligt och lära för livet både på skoltid och fritidshemstid. Med stöd av tekniska hjälpmedel som lärplattor och datorer och tack vare skicklig och engagerad personal får eleverna en varierad undervisning. Vi kan också erbjuda extra undervisning i musik, sång, idrott och rörelse.

Våra delvis kulturmärkta lokaler är nyrenoverade. Vi använder också vår utomhus- och närmiljö i vått och torrt genom utomhuspedagogik och friluftsundervisning.

Bibliotek och skolträdgård

I skolans bibliotek kan eleverna få lugn och ro när de behöver. Här kan eleverna låna böcker, ha boksamtal, läsa läxor eller jobba i mindre grupper under dagen. Under 2019 skapade vi också en skolträdgård som elever, personal och vårdnadshavare visar stort engagemang för.

Uppskattade traditioner

På Bo skola har vi många uppskattade traditioner som körföreställningar, Boskildefestivalen, julmarknaden, Fritidshemmens dag, Fixardagen, Bodagen med flera.

Trygg övergång till mellanstadiet

Efter årskurs 3 går de flesta av våra elever vidare till Källängens skola. Vi har ett nära samarbete med mentorerna på mellanstadiet, för att göra övergången till den nya skolan så trygg och smidig som möjligt.

Till toppen av sidan