Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Huvudinnehållet startar här

Torsviks förskola

Torsviks förskola ligger centralt på Lidingö, alldeles intill Torsviks skola. Vi har nära till Lidingö centrum, kommunikationer, kultur och natur.

Utveckling genom lek och undervisning

Förskolan har tre avdelningar med barn i blandande åldrar från 1–6 år. På varje avdelning arbetar två förskollärare och fyra barnskötare.

I den stora gruppen kan syskon vara tillsammans och yngre och äldre barn kan lära av varandra. Under dagen delar vi också in oss i mindre grupper, både utifrån barnens ålder och intressen. På så sätt blir var och en sedd och hörd och får förutsättningar att utvecklas genom lek och undervisning.

Pedagogisk miljö både inne och utomhus

Vår gård inspirerar till många aktiviteter och lekar, och ligger precis bredvid en liten skog. Vi är också ute i alla väder i lekparker och vid vatten i området och det ger oss möjlighet att utforska, lära och följa naturens förändringar på nära håll.

Våra lokaler har byggts om och stod klara 2012. De är anpassade efter våra idéer och vår verksamhet och här kan barnen bygga, skapa, experimentera, rita, läsa och skriva. Vi har också tillgång till en naturträdgård, en ateljé och ett rörelserum, och vår kock lagar maten från grunden.

Till toppen av sidan