Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Hersby förskola

Hersby förskola ligger på en stor skogstomt nära Lidingö centrum med gångavstånd till kommunikationer, bibliotek, skog och vatten.

Hersby förskola

Här finns två avdelningar, en för yngre barn (1–3 år) och en för äldre barn (3–5 år). På varje avdelning arbetar två förskollärare och fyra barnskötare. Vi serverar frukost och lunch varje dag istället för lunch och mellanmål. Maten lagas från grunden av vår kock.

Leka och lära, utomhus och inne

På vår gård finns stora ytor att röra sig och leka på och vi är ute i alla väder. Förutom fotbollsplan och gungor finns också träd och natur att utforska och följa.

Inomhus finns olika rum för att till exempel bygga, skapa och läsa. Mitt i huset har vi också en ateljé där barnen kan fördjupa sig och arbeta med andra material än de som finns på avdelningen.

Grupper som stödjer barnens utveckling

Under dagen delar vi ofta upp oss i mindre grupper utifrån barnens ålder, intressen och behov. På så sätt får varje barn utrymme och stöd i sin utveckling och sitt lärande och pedagogerna lär känna varje barn.

Genom att vara en del av en grupp där alla ska trivas lär barnen sig också om demokrati och medbestämmande genom till exempel röstning, turordning och regler.

Till toppen av sidan