Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Högsätra förskola

Högsätra förskola ligger på södra Lidingö i ett område med skog, parker, vatten och idrottsanläggningar. Vi har också öppna förskolan och Högsätra skola nära.

Högsätra förskola exteriör och växtlighet

Lek och lyhörd pedagogik

Förskolan har fem avdelningar – två för barn i åldern 1–3 år, en för barn 3-4 år och två för 4–6 år. Hos oss får barnen utrymme att utvecklas och lära tillsammans, både i lek och pedagogisk verksamhet.

Vi arbetar projektinriktat och ofta i mindre tvärgrupper. Det gör det lättare att ta tillvara barnens intressen och vara lyhörda för deras nyfikenhet. Att vara i både mindre och större grupper hjälper också barnen att känna sig trygga med hela förskolan.

På Högsätra förskola arbetar vi också aktivt för att främja och stimulera barnens språkutveckling. Det sker till exempel i leken, vid samlingen och i grupperna. Vi tar stöd av beprövat material både digitalt och analogt.

Utelek varje dag

Vi är ute minst en gång om dagen och varvar fri lek med pedagogisk verksamhet. När vi inte är på vår gård där det finns mycket att leka med och upptäcka, gör vi utflykter till parker och skogar i närheten. När vädret tillåter äter vi mellanmål ute.

Till toppen av sidan