Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Käppala förskola

Käppala förskola ligger på södra Lidingö, nära både skog och vatten. Här går cirka 80 barn.

Stimulerande verksamhet och trygg omsorg

Förskolan har sex avdelningar, tre med yngre barn och tre med äldre barn. Vi vill stimulera barnens utveckling, lägga grunden till ett livslångt lärande och ge en trygg omsorg.

Vi anpassar verksamheten utifrån barnens intressen genom olika teman och projekt. Under arbetets gång fångar vi också upp barnens frågor och tankar med hjälp av pedagogisk dokumentation. På så sätt får barnen också möjlighet att reflektera över det vi gjort tillsammans.

Vi flyttar till Ljungbackens skola

Från höstterminen 2021 kommer vi att bedriva vår verksamhet i lokaler på Ljungbackens skola. Förskolans adress blir Herkulesvägen 15 och det har tidigare varit förskola i dessa lokaler. De barnen som idag är inskrivna hos oss på Käppala förskola fortsätter som vanligt i de nya lokalerna och även personalen flyttar med.

När öppnar förskolan i de nya lokalerna?

Hösten 2021 flyttar vi in i våra nya lokaler.

Var på Ljungbackens skola ska förskolan ligga?

Lokalerna ligger i ett tvåvåningshus på den södra delen av skolans tomt närmast vattnet. Förskolan kommer ha hela undervåningen för sin verksamhet och en del av övervåningen. Ljungbackens skola har sina förskoleklasser på övervåningen, men skolbarn och förskolebarn kommer inte att blandas.

När börjar inskolningarna?

Inskolningarna börjar i september, så att de nya barnen får möjlighet att starta sin förskoletid i en verksamhet som kommit igång ordentligt i de nya lokalerna.

Får förskolan en egen ingång och en egen gård?

Ja, förskolan kommer att ha en egen ingång och en egen gård närmast Marsvägen. Barnen får även tillgång till den angränsande gård som de yngsta skolbarnen använder. De två gårdarna är separerade ifrån varandra med staket och grindar. Pedagogerna kommer kunna gå mellan dessa gårdar med barnen om de önskar.
Barnen kommer inte kunna springa ut på den stora skolgården.

Kommer barnen äta mat i skolmatsalen?

Nej, barnen äter sina måltider i förskolans lokaler. På sikt kan det bli aktuellt att de blivande skolbarnen äter mat i skolans lokaler.


Till toppen av sidan