Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Äldreomsorg

Behöver du stöd och omsorg? Vi erbjuder aktiviteter, boende och andra typer av service till dig som är äldre eller anhörig. För flera av insatserna behöver du ansöka om biståndsbeslut.

Vi hjälper dig att hitta rätt stöd utifrån dig och dina anhörigas behov. Vi erbjuder olika former av stöd i din vardag, hemtjänst, boendeformer och verksamheter och aktiviteter.

Vägledning av äldrelots

Har du frågor om äldreomsorgen eller funderingar kring hemtjänst och äldreboenden kan du vända dig till Lidingö stads äldrelots. Du kan boka in ett personligt möte eller delta i öppna informationsträffar.

Kontakta Lidingö stad Äldrelots: 08-731 36 88

Seniorservice för dig som fyllt 70 år

Har du svårt med balansen och behöver hjälp med att sätta upp gardiner eller byta glödlampor? Seniorservice hjälper till med vissa vardagssysslor som kan vara besvärliga för dig. För att förebygga fallskador och olyckor i hemmet erbjuds även säkerhetsrond i samband med besöket.

Kontakta Seniorservice: 08-731 30 99

Trygghetslarm

Du som oroar dig för att till exempel ramla eller som har en ökad risk att drabbas av akut sjukdom kan ansöka om att få ett trygghetslarm. Trygghetslarm är en tjänst som gör det möjligt för dig att komma i kontakt med personal vid oförutsedda situationer och är till för att skapa trygghet för dig och dina anhöriga.

Du som är folkbokförd på Lidingö och har fyllt 65 år kan ansöka om trygghetslarm och få detta utan en behovsprövning.

Ansök om trygghetslarm, e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Blankett för ansökan om hemtjänst (trygghetslarm)PDF (pdf, 148.7 kB)

Nedsatt syn eller hörsel

Har du nedsatt syn- eller hörsel? Då kan du få rådgivning och stöd i din hemmiljö.

Kontakta syn- och hörselinstruktör: 08-731 37 74

Stöd till anhörig

Du som är anhörig kan få vägledning och råd av vår anhörigkonsulent, individuellt eller i grupp. Stödet är kostnadsfritt. Exempel på stöd som du kan få:

  • Enskilda samtal
  • Anhöriggrupper
  • Föreläsningar
  • Friskvårdsaktiviteter
  • Anhörigvårdarkort – visar att du vårdar en närstående. Kortet uppger även kontaktuppgifter till dem som ska kontaktas om du själv skulle råka ut för något.

Stöd till anhörig

Prenumerera på anhörigstödets nyhetsbrev

Avlastning

Du som vårdar en anhörig i hemmet kan ansöka om stöd och avlastning hos en biståndshandläggare. Stödet anpassas efter behov och kan ges tillfälligt eller under en längre tid.

  • Avlösning i hemmet – hemtjänsten kommer hem till er och är med din närstående under tiden du uträttar ärenden eller dylikt.
  • Växelvård – din närstående vistas återkommande på ett korttidsboende för att du ska få avlastning.
  • Trygghetsplats – vid en akut eller oplanerad situation finns möjlighet till avlösning i form av trygghetsplats på ett korttidsboende under en kortare tid. 

Så ansöker du om stöd

Till toppen av sidan