Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Riskbruk, missbruk och beroende

Är du orolig för din alkoholkonsumtion? Behöver du hjälp att sluta med droger? Har du fastnat i ett spelberoende? Är du orolig för att någon annan har fastnat i ett missbruk? Det finns stöd och hjälp att få.

För dig som är 20 år eller äldre

Omsorgs- och socialförvaltningens vuxengrupp tar emot ansökningar och orosanmälningar när det gäller missbruk. Vi hjälper dig som är 20 år eller äldre och bor på Lidingö.

Om du kommit fram till att du behöver hjälp, men inte vet på vilket sätt, kan du kontakta oss. Tillsammans diskuterar vi vad som passar dig och din situation bäst. Du kan få information och rådgivning. Om du vill ansöka om behandling för ditt missbruk bokar vi in ett besök, där vi utreder och gör en bedömning av din ansökan.

Anhörig

Missbruk och beroende drabbar även anhöriga. Vi erbjuder stöd till dig som anhörig. Bland annat vägledande samtal, anhöriggrupper och stödsamtal. Anhörigstödet är gratis och dokumenteras inte.

Stöd till anhörig

Hur man pratar om alkohol med sina barn

Det finns många funderingar som lätt kan uppstå när ditt barn blir tonåring. Hur tänker ungdomar själva om drickande? Och varför är det farligare att dricka alkohol i tonåren än som vuxen? I tonårsparlören hittar du många råd och tips på hur du kan prata med din tonåring om alkohol.

Tonårsparlören, IQ:s webbplats Länk till annan webbplats.

Lidingö beroendemottagning

Lidingö beroendemottagning är Region Stockholms öppenvårdsmottagning för vuxna. Mottagningen vänder sig till dig som är beroende av alkohol, droger, läkemedel och/eller spel. Där kan du bland annat få medicinsk rådgivning och stöd av sjuksköterska och läkare.

Till toppen av sidan