Skriv ut
Dela

Riskbruk, missbruk och beroende

Är du orolig för din alkoholkonsumtion? Behöver du hjälp att sluta med droger? Har du fastnat i ett spelberoende? Är du orolig för att någon annan har fastnat i ett missbruk? Det finns stöd och hjälp att få.

Alkohol och tabletter

 

För dig är 20 år eller äldre och bor på Lidingö

Omsorgs- och socialförvaltningens vuxengrupp tar emot ansökningar och orosanmälningar när det gäller missbruk. Vi beslutar om insatser för personer med missbruksproblematik för dig som är 20 år eller äldre och bor på Lidingö.

Om du kommit fram till att du behöver hjälp, men inte vet på vilket sätt, kan du kontakta oss. Tillsammans diskuterar vi vad som passar dig och din situation bäst. Du kan få information och rådgivning. Om du vill ansöka om behandling för ditt missbruk bokar vi in ett besök, där vi utreder och gör en bedömning av din ansökan.

Anhörig

Missbruk och beroende drabbar även de anhöriga. Det kan vara tungt och svårt på flera sätt att vara anhörig till någon som har ett missbruk och/eller beroende. Ofta påverkar det hela ditt liv. Det är inte alltid självklart hur man ska konfrontera eller hjälpa sin närstående, eller se sina egna behov mitt i allt. Inom Lidingö stad kan vi erbjuda stödsamtal till dig som anhörig. Ring kundcenter och be att få bli kopplad till enhet för resurs och samordning inom socialförvaltningen.

Lidingö beroendemottagning

Lidingö beroendemottagning är landstingets öppenvårdsmottagning för vuxna. Vi vänder oss till dig som är beroende av alkohol, narkotika och/eller tabletter. Hos oss kan du bland annat få medicinsk rådgivning och stöd av sjuksköterska och läkare.

Till toppen av sidan