Skriv ut
Dela

Ung Företagsamhet - entreprenörskap i skolan

Morgondagens företagare finns i dagens skolor och det gäller att ge unga människor en tro på sin egen företagsamhet. Det är ett av sätten att skapa långsiktig tillväxt i Sverige.

Prisutdelning årets UF-kommun

Lidingö utsågs till årets UF-kommun 2016 av stiftelsen Ung Företagsamhet. Priset delades ut på den regionala UF-mässan i Stockholm.


Regeringen har antagit en nationell strategi om entreprenörskap i skolan och ämnet är implementerat i undervisningen sedan ett par år tillbaka.

Genom Ung Företagsamhets (UF) utbildningar får ungdomar i gymnasiet möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Under ett år får de driva egna företag, så kallade UF-företag, och sälja verkliga varor och tjänster.

Ung Företagsamhet i Hersby gymnasium
Staden har ett aktivt samarbete med Ung Företagsamhet i Hersby gymnasium där flera UF-företag under åren blivit prisbelönade. Allmänheten kan varje år i december komma till skolans egen UF-mässa och få se verksamheten i de företag som ungdomarna driver.

Flera sätt som företagare att samverka
För dig som lokal företagare finns det flera sätt att samverka med Ung Företagasamhet på Hersby. Här kommer några exempel:

  • Vara rådgivare för UF
  • Ta emot elever som vill intervjua för skolarbeten
  • Ta emot studiebesök
  • Hålla gästföreläsning

Vill du bli rådgivare åt ett UF-företag?
Intresset för att starta företag, så kallat UF-företag, i skolan är rekordstort. Hersby gymnasium söker därför företagare som eleverna kan ha som bollplank, riktiga företag som de kan jämföra sina skolföretag med och som kan ge dem inblick i näringslivet och tillgång till kontakter eller vill du samverka med Ung Företagsamhet på Hersby på andra sätt kontakta
Anders Nordén, lärare, Hersby gymnasium 
E-post: anders.nordén
Beskriv gärna så utförligt som möjligt på vilket du kan vara med och bidra.

Mer information
Till toppen av sidan