Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Huvudinnehållet startar här

Ung Företagsamhet – UF

Intresset för att starta företag, så kallat UF-företag, i skolan är stort. Hersby gymnasium söker därför dig som företagare som vill bli rådgivare och bollplank till några av Lidingös unga entreprenörer.

Rådgivare Ung företagsamhet och ungdom

Morgondagens företagare finns i dagens skolor och det gäller att ge unga människor en tro på sin egen företagsamhet. Entreprenörskap i skolan ett av sätten att skapa långsiktig tillväxt i Sverige. Regeringen har antagit en nationell strategi om entreprenörskap i skolan och ämnet är implementerat i undervisningen sedan ett par år tillbaka.

Ung Företagsamhets (UF) utbildningar

Ungdomar i gymnasiet får möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Under ett år får de driva egna företag, så kallade UF-företag, och sälja verkliga varor och tjänster.

Ung Företagsamhet i Hersby gymnasium

Ung Företagsamhet i Hersby gymnasium har flera UF-företag som under åren blivit prisbelönade. Allmänheten kan varje år i december besöka skolans UF-mässa och få se verksamheten i de företag som ungdomarna driver.

Flera sätt för företagare att samverka

För dig som lokal företagare finns det flera sätt att samverka med Ung Företagasamhet på Hersby. Här kommer några exempel:

  • Vara rådgivare för UF
  • Ta emot elever som vill intervjua för skolarbeten
  • Ta emot studiebesök
  • Hålla gästföreläsning

Vill du bli rådgivare åt ett UF-företag?

Hersby gymnasium söker företagare som eleverna kan ha som bollplank. Syftet är att de ska kunna jämföra sina skolföretag med riktiga företag, få inblick i näringslivet och tillgång till kontakter.

Till toppen av sidan