Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Gymnasievalet

Hersby gymnasium ligger på Lidingö, omgivet av grönområden och mysiga villakvarter – bara sex kilometer från Stockholms innerstad. Skolan har plats för drygt 1 000 elever och studieresultaten är bland de bästa i landet. Välkommen!

Bildkollage av Hersby gymnasium

Våra program och inriktningar

Ekonomi - inriktningar ekonomi och juridik
Naturvetenskap - inriktiningar: Naturvetenskap, Naturvetenskap och samhälle, särskild variant musik
Samhällsvetenskap - inriktningar: samhällsvetenskap eller beteendevetenskap
Teknik - inriktning: design och produktutveckling
Introduktion - inriktning: Språkintroduktion samt individuellt alternativ

Här får du utmanas och växa

Hersby gymnasium ligger i en vacker byggnad, inbäddad i ett lummigt villakvarter på Lidingö, inte långt från Stockholms city. Här har det bedrivits undervisning sedan tidigt 1900-tal. Du möts av högutbildade och engagerade lärare som tror på dig och vill se dig lyckas. Genom deras professionella och stimulerande undervisning utmanas du hela tiden att ta nya steg i ditt lärande. Skolan präglas av det vi kallar Hersbykänslan: ”Alla förtjänar att bli väl bemötta och alla har ett ansvar för att bemöta andra väl”. Alla som är på Hersby förväntas bidra till den. Vi har ett erfaret elevhälsoteam och en stab som arbetar främjande och stöttande för att du ska få en trygg och hållbar studietid.

Vårt campus ger dig goda förutsättningar att trivas, utmanas och växa. De ljusa och luftiga klassrummen och välutrustade laborationssalarna är en bra bas för dina studier. Utöver det har skolan ett fint bibliotek som erbjuder en lugn studiemiljö där du ostört kan plugga enskilt eller i grupp och få hjälp av våra bibliotekarier i vidare kunskapsinhämtning. Idrottsanläggningen och skolgården inbjuder till rörelse, rekreation och regelbunden idrottsutövning. I aulan möts musikintresserade och du kan delta i eller lyssna på musikframträdanden och konserter.

Livslångt lärande

Under dina år på Hersby gymnasium får du med dig verktyg för ett livslångt lärande och kunskaper för att gå vidare till högre studier. När du tar studenten ska du känna dig stolt, nöjd och full av tillförsikt inför framtiden.

/Patrik Nimmerstam, rektor

Öppet hus 

Öppet hus läsåret 23/24

  • Lördagen den 25 november kl 12.00-15.00
  • Torsdagen den 25 januari kl 17.30-19.30

Ansökan

Studie- och yrkesvägledaren på din grundskola informerar dig och dina föräldrar om det som rör antagningen till gymnasiet. Ansökan till gymnasieskolan görs via webben och sköts av Gymnasieantagningen Stockholms Län.

För mer information: www.gyantagningen.se Länk till annan webbplats.

Till toppen av sidan