Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Ung Företagsamhet - UF

Intresset för att starta företag, så kallat UF-företag, i skolan är rekordstort. Hersby gymnasium söker därför dig som företagare som vill bli rådgivare och bollplank till några av Lidingös unga entreprenörer.

Kille som sätter upp bilder på väggen

Morgondagens företagare finns i dagens skolor och det gäller att ge unga människor en tro på sin egen företagsamhet. Entreprenörskap i skolan ett av sätten att skapa långsiktig tillväxt i Sverige. Regeringen har antagit en nationell strategi om entreprenörskap i skolan och ämnet är implementerat i undervisningen sedan ett par år tillbaka.

Ung Företagsamhets (UF) utbildningar

Ungdomar i gymnasiet får möjlighet att träna och utveckla sin kreativitet, företagsamhet och sitt entreprenörskap. Under ett år får de driva egna företag, så kallade UF-företag, och sälja verkliga varor och tjänster.

Ung Företagsamhet i Hersby gymnasium

Staden har ett aktivt samarbete med Ung Företagsamhet i Hersby gymnasium där flera UF-företag under åren blivit prisbelönade. Allmänheten kan varje år i december komma till skolans egen UF-mässa och få se verksamheten i de företag som ungdomarna driver.

Flera sätt för företagare att samverka

För dig som lokal företagare finns det flera sätt att samverka med Ung Företagasamhet på Hersby. Här kommer några exempel:

  • Vara rådgivare för UF
  • Ta emot elever som vill intervjua för skolarbeten
  • Ta emot studiebesök
  • Hålla gästföreläsning

Vill du bli rådgivare åt ett UF-företag?

Intresset för att starta företag, så kallat UF-företag, i skolan är rekordstort. Hersby gymnasium söker därför företagare som eleverna kan ha som bollplank. Syftet är att de ska kunna jämföra sina skolföretag med riktiga företag, få inblick i näringslivet och tillgång till kontakter.

Kontakt
Till toppen av sidan