Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

För dig i årskurs 9

Hersby gymnasium ligger på Lidingö, omgivet av grönområden och villabebyggelse, sex kilometer från Stockholms city. Hersby gymnasium är en gymnasieskola med plats för drygt 1 000 gymnasister. Vi är en skola för dig med höga ambitioner som söker god kvalitet. Studieresultaten är bland de bästa i landet.

Bildkollage av Hersby gymnasium

Hersby är en riktig skola i en vacker byggnad, inbäddad i ett lummigt villakvarter i Lidingö, inte långt från Stockholms city. Här har det bedrivits undervisning sedan 1913. På Hersby ger vi dig möjligheten att utbilda dig till trygg världsmedborgare som vill och kan påverka din samtid och framtid. Det gör vi genom högutbildade och kompetenta lärare som tror på dig och vill se dig lyckas. Alla strävar hela tiden efter att ta dig ett steg längre i ditt lärande.

Alla jobbar också under det vi kallar Hersbyandan: ”Alla förtjänar att bli väl bemötta, och alla har ett ansvar för att bemöta andra väl.” Vårt erfarna elevhälsoteam jobbar främjande och förebyggande för en trygg och hållbar studietid för alla våra elever där det finns hjälp att få när du kan behöva det.

Vårt skolområde ger dig goda förutsättningar att utmanas och växa. De ljusa och luftiga klassrummen och välutrustade laborationssalarna är en bra bas för dina studier. Att Lidingö stad blev Sveriges digitaliseringskommun 2019 märks också i vår verksamhet.

Skolan har ett stort och fint bibliotek med en lugn studiemiljö där du kan plugga både enskilt och i grupp. Vår bibliotekarie stöttar och inspirerar till vidare kunskapsinhämtning och fördjupning. Idrottsanläggningen och skolgården, men olika bollplaner, inbjuder till rörelse och regelbunden idrottsutövning.

I Hersbys aula möts musikintresserade och du kan delta i eller lyssna på musikframträdanden och konserter.

Under dina år på Hersby får du med dig verktyg för ett livslångt lärande och kunskaper för att gå vidare till högre studier. När du tar studenten kan du springa ut från Hersby och känna dig stolt, nöjd och full av tillförsikt inför framtiden!

Patrik Nimmerstam, rektor

Våra program

Öppet hus 

Öppet hus

  • Lördag 5 december 2020, klockan 12.00–15.00 - INSTÄLLT
  • Torsdag 28 januari 2021, klockan 18.00–21.00 - INSTÄLLT

Informationskväll

Torsdag 6 maj 2021, klockan 18.30 har vi en informationskväll i aulan om våra program.

Om Öppet hus kan genomföras beror på vilka rekommendationer från FHM som finns vid den tiden.

Välkommen!

Ansökan

Studie- och yrkesvägledaren på din grundskola informerar dig och dina föräldrar om det som rör antagningen till gymnasiet. Ansökan till gymnasieskolan görs via webben och sköts av Gymnasieantagningen Stockholms Län.

För mer information: www.gyantagningen.selänk till annan webbplats

Till toppen av sidan