Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Baggeby gårds servicehus

Baggeby gårds servicehus ligger naturskönt intill vattnet nära Millesgården. Du bor i egen lägenhet men har tillgång till omvårdnad och service. Boendet är behovsprövat och du kan ansöka från och med 65 års ålder.

Stöd och service

På Baggeby gårds servicehus kan du känna dig trygg. Välutbildad personal finns tillhands för att hjälpa dig. På vår trevliga restaurang kan du äta lunch alla dagar i veckan.

  • Tillgång finns till omsorgspersonal dygnet runt.
  • På dagtid finns sjuksköterska tillgänglig.
  • För mer akuta insatser under övrig tid har vi en joursjuksköterska.
  • Läkare finns på plats en dag i veckan du kan även välja att gå kvar hos din egen läkare.
  • Sjukgymnast och arbetsterapeut finns tillgängliga dagtid vardagar och på plats en dag i veckan.
  • I anslutning till servicehuset finns tillgång till fotvård och frisör.

Verksamheten är Silviahemcertifierad, vilket innebär att alla gått igenom en utbildning i demensvård.

Gemenskap och aktiviteter

Du som bor på servicehuset har tillgång till gemensamma utrymmen där det finns möjlighet att delta i gemenskap och i de aktiviteter som erbjuds. I anslutning till huvudentrén finns trevliga sittplatser i en miljö som inbjuder till spontant umgänge och social samvaro med övriga kunder. Här serveras kaffe dagligen klockan 14.00.

  • Möjlighet att äta lunch i den gemensamma matsalen för den som önskar.
  • Fräscht gym för såväl styrketräning som för gymnastik som är öppet dagligen. Där kan du träna själv eller i sällskap med andra kunder.

De aktiviteter som arrangeras på servicehuset varierar och kan bland annat röra sig om gymnastik i olika former, frågesport, högläsning och underhållning.

Fakta om boendet

På Baggeby gårds servicehus finns 90 lägenheter fördelade på tre byggnader. Lägenheterna har 1,5 till 3 rum, med ett litet kök, rymligt badrum och balkong. Det finns också lättillgängliga uteplatser och promenadstråk.

Baggeby gårds servicehus genomgick en omfattande renovering 2015–2016. Alla lägenheter har fräscha kök och badrum.

Du hyr lägenheten som hyresrätt och möblerar bostaden själv. När du ansöker om bostad upprättar Lidingö stads fastighets AB ett kontrakt via Lidingö stads biståndshandläggare. Hyran betalas till Lidingö bostäder AB.

Kontakt
Till toppen av sidan