Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Högsätra vård- och omsorgsboende

Högsätra är ett modernt boende för personer omvårdnadsbehov och personer med demenssjukdom.

Musik, sång, dans och andra konstnärliga uttryck en stor del av vardagen. I gemensamma utrymmen kan du njuta av trivsamma måltider och samvaro. Utanför entrén har vi promenadstråk som leder till sköna grönområden i närheten. Vi är Silviahemscertifierade vilket innebär att alla som arbetar här är utbildade i demensvård. Vi strävar meningsfulla dagar och god livskvalitet för dig som bor här.

Boende och service

Grönskande träd mot klarblå himmel

Egen lägenhet

När du flyttar till oss inreder du själv din lägenhet. Lägenheten har ett rum med kokmöjligheter och ett stort badrum. Du tar med dig de möbler och den inredning du önskar för att skapa en personlig prägel. Säng och sängbord håller vi med.

Gemensamma utrymmen

Det känns modernt och välkomnande hos oss. Du har tillgång till gemensamma rum som matsal, tv-rum, olika sittgrupper och uteplatser. Våra lokaler är nyligen renoverade och inredda med sköna och stilfulla möbler. Vid större evenemang har vi tillgång till en samlingssal i huset.

Service i närheten

Inom Högsätrahuset finns tillgång till hårvård och fotvård. Vi hjälper dig gärna att boka tid och komma dit om du vill.

Annan service som finns på promenadavstånd är apotek, kiosk och bageri.

Personligt vårdteam

Kör sjunger valborgssånger på gården för boenden som sitter på balkongen.

Varje boende har ett personligt vårdteam anpassat efter det specifika vårdbehovet. Sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut och undersköterskor följer kontinuerligt upp varje enskild person och anpassar vården allteftersom behovet förändras.

Sjuksköterskan har det dagliga omvårdnadsansvaret. Det innebär att medicinskt förebygga, utreda och i samråd med läkare behandla sjukdomar och besvär. Vi har kontinuerlig kontakt med ansvarig läkare.

Personal dygnet runt

Hos oss har du omsorgspersonal dygnet runt, även nattpersonalen är placerad på ditt plan och finns nära.

Kontaktman

När du flyttar in får du en kontaktman. Denne har en fördjupad kunskap om dig och din livssituation och informerar övriga i teamet om eventuella förändringar - allt för att du ska få en optimal vård och omsorg och uppleva en meningsfull tillvaro.

Kontaktmannen har regelbunden kontakt med dina anhöriga på det sätt ni önskar. Du och dina anhöriga är viktiga för oss och vi ser oss gärna som ett gemensamt team.

Tandvård

Till boendet kommer tandläkare och tandhygienist regelbundet.

Aktiviteter

Boende och personal dansar rullstolsdans tillsammans.

Veckoprogram

På Högsätra låter vi musik, sång, dans, litteratur och andra konstnärliga uttryck vara en del av vardagen. Kulturella upplevelser och aktiviteter är meningsbärande i våra liv och bidrar till livskvalitet, gemenskap och välbefinnande. Vår verksamhetssamordnare, som har både konstnärlig och terapeutisk utbildning, leder varje vecka olika kulturella aktiviteter. Sjukgymnast, arbetsterapeut, aktivitetsombud och volontärer bidrar också till ett rikt utbud av aktiviteter. Det blir många glädjerika stunder. Som anhörig är du alltid välkommen att delta. Veckoprogrammet finns på våra anslagstavlor och publiceras även på denna sida varje vecka.

Underhållning, andakter och kulturvecka

En gång per månad erbjuder vi underhållning av någon artist och lika ofta kommer Lidingö församling och håller andakt. Under Lidingö kulturvecka som äger rum i november arrangerar vi extra många konserter och underhållning inom olika konstformer.

Individuella aktiviteter

Vi lägger även stor vikt vid individuella aktiviteter anpassade efter varje individs önskemål och dagsform. Med de individuella aktiviteterna strävar vi efter att möta varje boendes sociala, psykiska och existentiella behov.

Månadsbrev och Facebook

Ett urval av våra aktiviteter berättar vi om i månadsbrev till anhöriga där vi också informerar om vad som är på gång i vår verksamhet. Det kan vara inbjudningar till närståendeträffar och kulturella evenemang. Följ oss också på Facebook!

Högsätra vård- och omsorgsboende på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Program vecka 40

Dag

Tid

Aktivitet, plats

Måndag
3 oktober

10:30

14:00

Mjuk rörelseträning och taktil beröring, Salongen

Sångstund med Gerda, plan 4B

Tisdag
4 oktober

14:00

14:00

Högsätras boenderåd träffas, Kulturpunkten

Kanelbullens dag, eftermiddagfika

Onsdag
5 oktober

10:30

14:00

Sångstund med Gerda, Kaprifolen

Sångstund med Gerda, Salongen

Torsdag

6 oktober

10:30

Högläsning och samtal med Gerda, plan 5A

Fredag
7 oktober

10:30

14:00

Sångstund med Gerda, plan 3A

Grammofontimmen med Gerda, Salongen

Lördag

8 oktoberSöndag

9 oktober

14:00

Söndagsfika, extra gott och extra fint dukat


Program vecka 41

Dag

Tid

Aktivitet, plats

Måndag

10 oktober

10:30

Mjuk rörelseträning och taktil beröring, Salongen

Tisdag

11 oktober

14:00

Kafé Kulturpunkten för boende plan 4, Kulturpunkten

Onsdag

12 oktober


14:00


Andakt med Lidingö församling, Salongen

Torsdag

13 oktoberFredag

14 oktoberLördag

15 oktoberSöndag

16 oktober
Mat och måltider

Svamp, paprika, salladsblad och bröd på en skärbräda

Mat

Frukosten väljer du själv när du vill äta och lunch och middag serveras på bestämda tider. Du kan alltid välja mellan två olika maträtter, och för den som önskar serveras dessert. Mellan måltiderna serveras mellanmål utifrån eget önskemål. Maten på Högsätra lagas av ISS i ett kök nära boendet.

Vi bakar gärna på avdelningen och tar då ofta hjälp av våra boende. Som anhörig är du alltid välkommen på en fika.

Måltider

Måltiderna är ofta dagens höjdpunkter. Näringsriktig och vällagad mat är viktigt men också en känsla av samvaro, lugn och trivsel. Vi tar god tid på oss vid måltiderna och genom småprat eller rogivande musik vill vi skapa en hemlik miljö där du kan uppleva välbefinnande. Personalen sitter med och är delaktig i samvaron. Du kan också välja att äta i din egen lägenhet.

Vi dukar fint och låter årstider och högtider återspeglas i dukningen. Vi skiljer på vardag och helg och firar traditionsenligt de stora helgerna jul, nyår, påsk och midsommar. Kräftskivan varje år brukar vara mycket uppskattad.

Värdegrund och kvalitetsarbete

Högsätra vård- och omsorgsboende med vårblomstrande träd framför.

Värdegrund

Vägledande i vårt arbete är den nationella värdegrunden: ”Socialtjänstens omsorg om äldre ska inriktas på att äldre personer får leva ett värdigt liv och känna välbefinnande."

Med utgångspunkt i vår egen värdegrund "Det goda mötet" har vi bemötade i fokus när vi arbetar. Våra möten ska präglas av respekt, kunskap, engagemang och vänlighet.

Silviahemcertifiering

Sedan 2015 är Högsätra vård- och omsorgsboende Silviahemcertifierat. Det innebär att alla anställda hos oss genomgår utbildning för att kunna möta de demenssjuka och deras anhöriga på bästa sätt. Målet med certifieringen är att införa ett helhetsperspektiv i vården och omsorgen om de demenssjuka, men också att stimulera medarbetarna till fortsatt och kontinuerlig kompetensutveckling och regelbunden reflektion.

Silviahemmet gör årliga uppföljningar och ställer då vissa krav för att vi ska få behålla vår certifiering. Det hjälper oss att hålla vår kunskap och kompetens aktuell och relevant.

Kvalitetsarbete

För att ligga i framkant när det gäller äldrevård arbetar vi systematiskt med utveckling och kompetenshöjning. Vi finns för våra kunder och försöker hela tiden förbättra oss. Vi använder oss av Senior alert, det nationella kvalitetsregistret för vård och omsorg, vi registrerar information i Palliativa registret och följer upp bedömningarna av vårt boende i Socialstyrelsens öppna jämförelser.

Synpunkter och klagomål

Det finns flera sätt att inkomma med klagomål och synpunkter till oss. Dina förbättringsförslag är viktiga så att vi ständigt kan utveckla vår verksamhet.

  • Framför dina synpunkter på plats till kontaktman, samordnare eller enhetschef, kontaktuppgifter nedan.
  • Fyll i en blankett och skicka den till oss. Du hittar den under e-tjänster.

Vill du söka jobb eller bli volontär?

Söka jobb

Vill du också ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Då kanske du vill arbeta med oss på Högsätra vård- och omsorgsboende.

När vi söker nya medarbetare annonserar vi under lediga jobb

Lediga jobb

Spontansökan

Vill du skicka in en spontanansökan så kontaktar du någon av våra samordnare Camilla eller Najet.

Volontär

Är du intresserad av att göra en insats som volontär på Högsätra så kontaktar du vår verksamhetssamordnare Gerda.

Kontakt
Till toppen av sidan