Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Huvudinnehållet startar här

Stipendier och fonder

Lidingö stad förvaltar ett antal fonder som enligt stadgarna ska gå till äldre som vill främja sin hälsa och spädbarnsvård.

Stiftelsen Elise Laurins fond till Lidingö spädbarnsvård

Fondens ändamål är att ge bidrag till förebyggande barnavård och spädbarnsvård, i första hand till privatpersoner boende på Lidingö.

Medel ur fonden delas ut årligen. Du ansöker via vår e-tjänst och skriver under ansökan med en e-legitimation. Om du söker tillsammans med en make/maka eller sambo så ska den personen också skriva under ansökan.

När du ansöker kommer du att få beskriva varför du behöver ett ekonomiskt bidrag från fonden och vad du vill använda pengarna till. Ändamålet ska vara att främja hälsa eller välbefinnande för barn. Det kan till exempel vara ett bidrag till julfirande, en julklapp, eller något annat. I ansökan ska du också uppge vilka månadsinkomster och övriga ekonomiska tillgångar som finns i hushållet.

När vi beslutar vilka ansökningar som ska beviljas bidrag kommer vi att prioritera familjer som har en utsatt ekonomisk situation och har små barn från 0 till 3 år.

E-tjänsten är tillgänglig här på webbplatsen under ansökningsperioden som är mellan den 26 augusti och 4 november 2024.

Frågor kan ställas till Richard Crole-Rees.
E-post: richard.crole-rees@lidingo.se
Tel: 08-731 31 19

Samstiftelsen systrarna Elsa Maria Åkerbergs och Sigrid Hedenvalls fond

Lidingö stad förvaltar systrarna Elsa Maria Åkerbergs och Sigrid Hedenvalls fond. Fondens ändamål är att främja vård av behövande äldre personer med sjukdom eller funktionsnedsättning. Medel från fonden delas ut årligen. Den som söker ska bo i Lidingö kommun. Ett ekonomiskt bidrag kan delas ut till hälsofrämjande aktiviteter eller till vårdkostnader som inte täcks av offentliga medel eller en försäkring. När du ansöker kommer du att få beskriva varför du behöver ett ekonomiskt bidrag från fonden och vad du vill använda pengarna till. I ansökan ska du också uppge vilka månadsinkomster och övriga ekonomiska tillgångar som finns i hushållet.

Du ansöker via vår e-tjänst och skriver under ansökan med en e-legitimation. Om du söker tillsammans med en make/maka eller sambo så ska den personen också skriva under ansökan.

E-tjänsten är tillgänglig här på webbplatsen under ansökningsperioden som är mellan den 26 augusti och 7 oktober 2024.

Frågor kan ställas till handläggare Richard Crole-Rees.
E-post: richard.crole-rees@lidingo.se
Tel: 08-731 31 19

Stiftelsen Elsa Walldows donation

Utdrag ur stadgarna: "Avkastningen ska användas för beredande av materiell eller andlig förströelse för pensionärer vid Lidingö ålderdomshem." Fondens avkastning delas ut årligen. Fonden delas inte ut till privatpersoner.

Stiftelsen Signe Lagervalls donation

Utdrag ur stadgarna: "1/10 läggas till kapitalet medan återstoden ska användas för något ändamål som kan vara till glädje för gästerna på Siggebogården." Fondens avkastning delas ut årligen. Fonden delas inte ut till privatpersoner.

Kontakt
Till toppen av sidan