Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Siggebogårdens vård- och omsorgsboende

Siggebogårdens vård- och omsorgsboende ligger centralt i Torsvik med vackra omgivningar, nära Lidingö centrum och bra kommunikationer.

Vi är ett akademiserat vård- och omsorgsboende vilket innebär att vård, omsorg, utbildning och utveckling sker i samarbete med Marie Cederschiölds högskola.

På Siggebogården vill vi att du ska känna dig trygg och som hemma. Miljön är vacker och trivsam, här erbjuds du många gemensamma och enskilda aktiviteter. Vi arbetar efter den nationella värdegrunden – att alla äldre ska leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. Vi är också Silviahemcertifierade, vilket innebär att all vår personal har en grundläggande utbildning i demensvård.

Boende och service

Siggebogården är ett vård- och omsorgsboende för dig med behov av vård och omsorg dygnet runt. Här finns tolv avdelningar med inriktning mot både somatiska- och demenssjukdomar. Vi har även växelvård samt en avdelning för korttidsboende. För att få plats hos oss behöver du ett biståndsbeslut från stadens biståndshandläggare.

Ditt rum/boende

På Siggebogården bor du i ett eget rum som är ca 20 m² stort. I rummet finns ett pentry, badrum med dusch samt en höj- och sänkbar säng och sängbord. Du inreder själv ditt rum med dina egna möbler.

Gemensamma utrymmen

Varje avdelning har ett kök med matsal för gemensamma måltider samt ett allrum där man kan se på tv, spela spel eller umgås tillsammans med grannar och personal.

Trädgårdar och natur

I Rosenträdgården kan du förutom att delta i aktiviteter njuta av vår fontän och de fina blommorna. I vår andra trädgård – Sinnenas trädgård, kan du under sommarmånaderna uppleva vackra blommor och växter i olika färgnyanser och dofter. Vi har ytterligare två lättillgängliga uteplatser med bord och stolar.

Under hela året kan du i lugn och ro dricka en kopp kaffe eller fira en födelsedag med dina närmaste inomhus i vår vackra vinterträdgård. Vi är måna om vår miljö både inne och ute, och dekorationer och blommor följer årstider och traditioner.

Runt Siggebogården finns också en vacker promenadväg.

Kiosk, frisersalong och fotvård

På Siggebogården finns en kiosk som håller öppet enligt anslag, där kan du handla glass, godis och hygienartiklar. I huset finns även tillgång till fotvård och hårvård.

Träningslokal

I vår träningslokal kan du få träning efter bedömning av legitimerad sjukgymnast och arbetsterapeut. För den som vill går det bra att träna fritt tillsammans med omsorgspersonal.

Personligt vårdteam

På Siggebogården har du ett professionellt vårdteam nära dig hela tiden.

"Det goda mötet"

För oss är ”det goda mötet” ledstjärna i vårt arbete. De innebär att vi vill göra en positiv skillnad i varje individs livssituation. Det är viktigt att du som bor här är med och formar ditt boende. Tillsammans med dig skapar vi förutsättningarna för dig som enskild individ och på så sätt kan vi tillsammans se till att dina behov uppfylls.

Vårdteam

I vårdteamet ingår en enhetschef som leder och fördelar arbetet, en ansvarig sjuksköterska, sjukgymnast och arbetsterapeut. Det finns tillgång till läkare en till två gånger per vecka. Du får också en egen kontaktman som arbetar på den avdelning där du bor. Vårdteamet följer kontinuerligt upp vård och aktiviteter tillsammans med dig för att på bästa sätt anpassa vården och omsorgen utifrån dina behov. Detta för att säkerställa att du får bästa tänkbara vård.

Vi samarbetar med Oral Care som erbjuder hemtandvård. De utför munhälsobedömning på plats i din lägenhet.

Aktiviteter

Varje vecka är du välkommen att delta i flera olika aktiviteter såsom bingo, högläsning, sittgymnastik och musikunderhållning.

Högtider och traditioner

Vi firar alla svenska högtider och även de som kommit till Sverige på senare år, såsom Halloween och Oktoberfest. Vi har valt att återspegla högtider, traditioner och årstider i vår inne- och utemiljö och även genom våra aktiviteter.

Egna traditioner

Vi har även skapat egna traditioner på Siggebogården. Varje år anordnas Siggeborunt för boende och anhöriga, det finns startfält för gångare, rullatorer och rullstolar. Vi anordnar även en stor sommarfest, hattparad, julbasar och lilla nyårsfesten i våra gemensamma lokaler.

Bufféer och afternoon tea

Under året anordnar vi också frukostbuffé, tårtbuffé och afternoon tea. Till téet serverar vi naturligtvis färska scones med tillbehör.

Du kan följa vad som händer på Siggebogården på vår Facebooksida.

Siggebogården på Facebook Länk till annan webbplats.

Dag

Tid

Aktivitet

Måndag

2/10

10.00

11.00

14.00

13.00

Morgonpromenad

Sittgymnastik i samlingssalen

Högläsning i samlingssalen

Kiosken öppen 13.00-15.00

Tisdag
3/10

10.00

11.00

14.00

14.30

14.00

15.00

Morgonpromenad

Sittgymnastik i samlingssalen

Sång och musik med Ingmar på avd C2

Sång och musik med Ingmar på avd C3

Taktil massage avd B1

Taktil massage avd B0

Onsdag
4/10

10.00

11.00

13.30

13.00

Morgonpromenad

Sittgymnastik i samlingssalen

Vi firar kanelbullens dag i samlingssalen

Kiosken öppen 13.00-15.00

Torsdag

5/10

10.00

11.00

Morgonpromenad

Sittgymnastik i samlingssalen

Fredag

6/10

10.00

11.00

14.00

13.00

Morgonpromenad

Sittgymnastik i samlingssalen

Oktoberfest i samlingssalen. Musikduo De Lux underhåller

Kiosken öppen 13.00-15.00

Frågor om programmet kan ställas till aktivitetsgruppen.

Mat och måltider

Måltiderna är ofta dagens höjdpunkt. Samvaro och lugn är viktigt för att skapa trivsel vid måltiden.

Lugna måltider tillsammans

Måltiderna är viktiga – allt från frukost till kvällsfika. Vi dukar efter årstid och lite extra fint på helger och vid högtider.

Tillsammans med personalen, som sitter med vid måltiderna, tar vi god tid på oss med maten. Genom småprat och lugn musik vill vi skapa en hemlik miljö där måltiderna blir en gemensam och trivsam del av dagen. Du bestämmer själv om du vill ta del av samvaron eller äta i ditt rum.

På Siggebogården serverar vi alltid två alternativ till lunch och middag, samt efterrätt vid båda huvudmålen. Mellanmål och kaffe finns att tillgå på avdelningen när du själv önskar. Dina anhöriga är alltid välkomna på en kopp kaffe.

Policy och kvalitetsarbete

På Siggebogården arbetar vi med det goda mötet som ledstjärna vilket innebär att varje möte med oss ska vara ett gott möte för dig som boende. Vi vill skapa en positiv skillnad i varje individs livssituation. Personaltätheten på Siggebogården är hög och vår styrka är engagerade och kunniga medarbetare.

Silviahemscertifierade

Sedan oktober 2015 är Siggebogården Silviahemcertifierad, vilket innebär att all personal hos oss har genomgått en utbildning i demensvård. Vi har en bred kompetens i att bemöta personer med demens och minnesproblematik. Genom reflektion följer vi upp och utvärderar det vi lärt oss.

För att på bästa sätt möta boendes behov arbetar vi systematiskt med utveckling och kompetenshöjning på Siggebogården. Vi har ett antal verktyg för att ständigt förbättra förebyggande åtgärder och uppföljning i vården.

Anhörigkontakt

På Siggebogården finns en omsorgs- och anhörigkontakt. Hon heter Helene Waerland-Fager och kan bland annat ge stöd i de funderingar och frågor som man som anhörig kan ha.

Helene har en fast telefontid där du kan höra av dig.
Måndag–torsdag klockan 09.00–11.00 på telefon: 08-731 30 57.

Synpunkter och klagomål

Det finns flera sätt att inkomma med klagomål och synpunkter till oss. Dina förbättringsförslag är viktiga för vår utveckling av verksamheten.

  • Framför dina synpunkter till kontaktman, samordnare eller enhetschef. Kontaktuppgifter hittar du nedan.
  • Fyll i en blankett och skicka den till oss. Du hittar den under e-tjänster.

Vill du söka jobb eller bli volontär?

Vårdpersonal i glada färger gör en gemensam aktivitet

Söka jobb

Är du nyfiken på att arbeta hos oss? Kontakta vår enhetschef.

Björn Bodén
Tel: 08-731 37 09
E-post: bjorn.boden@lidingo.se

Volontär

Är du intresserad av att göra en insats som volotär hos oss? Kontakta aktivitetsansvarig Maria Sierra.

Tel: 08-731 36 49
E-post: maria.sierra@lidingo.se

Kontaktuppgifter

Avdelning: A2, A3, A4 och A5

Biträdande enhetschef: Athena Hayat Davoodi
Tel: 08-731 30 27
E-post: athena.hayat.davoodi@lidingo.se

Avdelning: C2 och C3, D1a och D1b

Enhetschef: Björn Bodén
Tel: 08-731 37 09
E-post: bjorn.boden@lidingo.se

Avdelning: B0 och B1, Lidingö korttidsboende D0 och växelvård E1

Enhetschef: Åsa Ericsson
Tel: 08-731 37 81
E-post: asa.k.eriksson@lidingo.se

Lidingö korttidsboende D0

Sjuksköterska Tel: 08-731 46 13
Avdelning Tel: 08-731 35 73

Sjuksköterskor

Sjuksköterska, A2 och A3, 08-731 46 21
Sjuksköterska A4 och A5, 08-731 35 63
Sjuksköterska B0 och B1 08-731 49 84 
Sjuksköterska C2 08-731 31 84
Sjuksköterska C3 08-731 34 26
Sjuksköterska D1a och D1b 08-731 35 62
Sjuksköterska E1 växelvård 08-731 35 61

Telefonkontakt dygnet runt

Tel: 08-731 35 73

Omsorgs- och anhörigkontakt

Helene Waerland-Fager
Tel: 08-731 30 57
E-post: helene.waerland-fager@lidingo.se

Aktivitetsansvarig, Siggebogården

Maria Sierra
Tel: 08-731 36 49
E-post: maria.sierra@lidingo.se

Facebook: https://www.facebook.com/siggebogarden/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hitta hit

Du når enkelt siggebogården genom att åka buss till Torsvikstorg och promenera några minuter. Du kan även komma till oss med närtrafiken som stannar precis utanför Siggebogården. Vår adress är: Björnvägen 16, 181 50 Lidingö

Kontakt
  • Siggebogårdens vård- och omsorgsboende
    Björnvägen 16

    181 50 Lidingö


Till toppen av sidan