Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Siggebogården

Måltiderna är ofta dagens höjdpunkt. Samvaro och lugn är viktigt för att skapa trivsel vid måltiden.

På Siggebogården vill vi att du ska känna dig som hemma och trygg. Miljön är vacker och funktionell. Vi erbjuder ett attraktivt utbud av gemensamma och enskilda aktiviteter. Vi arbetar efter den nationella värdegrunden som innebär att alla äldre ska leva ett värdigt liv och känna välbefinnande. För tredje året i rad är vi nominerade till Årets seniormåltid 2018 av White Guide. All vår personal är Silviahemcertifierad.

Boende och service

Vi är ett vård- och omsorgsboende för dig med stort behov av vård och omsorg dygnet runt. Området är lugnt och naturnära ovanför Torsvikstorg, fem minuters promenadväg från busskommunikationer och Lidingö centrum. Vi har 12 avdelningar på Siggebogården med inriktning mot både somatiska problem och demenssjukdomar. Vi erbjuder även växelvård samt har en avdelning för korttidsboende.

Ditt rum/boende

På Siggebogården bor du i ett eget rum som är 20-25m² stort. I rummet har du pentry och eget badrum med dusch. Du inreder själv ditt rum med dina egna möbler, höj- och sänkbar säng samt sängbord finns i varje rum. För att få plats hos oss behöver du ett biståndsbeslut från stadens biståndshandläggare. På Siggebogården har vi skapat en trivsam miljö både inomhus och utomhus

Matsal och allrum

Varje avdelning har ett kök med en matsal för gemensamma måltider. Varje avdelning har ett allrum där man kan se på tv, spela spel eller umgås tillsammans med personalen.

Trädgårdar och natur

I Rosenträdgården kan du förutom att delta i aktiviteter njuta av vår fontän och de fina blommorna. I vår andra trädgård - Sinnenas trädgård kan du, under sommarmånaderna, uppleva vackra blommor och växter i olika färgnyanser och dofter.

Under hela året kan du i lugn och ro dricka en kopp kaffe eller fira en födelsedag med dina närmaste i vår vackra vinterträdgård. Vi är måna om vår miljö både inne och ute, och dekorationer och blommor följer årstider och traditioner.

Runt Siggebogården finns en promenadväg för den som vill njuta mer av naturen.

Kiosk, frisersalong och fotvård

På Siggebogården har vi en kiosk som håller öppet enligt anslag, där kan du handla glass, godis och hygienartiklar. I huset finns även tillgång till fotvård och hårvård.

Träningslokal

I vår träningslokal kan du få specifik träning efter bedömning av legitimerad sjukgymnast och arbetsterapeut. För den som vill går det bra att träna fritt tillsammans med vårdpersonal. Lokalen är öppen vardagar mellan 07.30-16.00.

Personligt vårdteam

På Siggebogården har du ett professionellt vårdteam nära dig hela tiden.

"Det goda mötet"

För oss är ”det goda mötet” ledstjärna i vårt arbete. De innebär att vi vill göra en positiv skillnad i varje individs livssituation. Det är viktigt att du som bor här är med och formar ditt boende. Tillsammans med dig skapar vi förutsättningarna för dig som enskild individ och på så sätt kan vi tillsammans se till att dina behov uppfylls.

Vårdteam

I vårdteamet ingår en enhetschef som leder och fördelar arbetet, en ansvarig sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut och rehabassistent. Det finns tillgång till läkare en till två gånger per vecka på Siggebogården. Du blir tilldelad en egen kontaktman som arbetar på den avdelning där du bor. Vårdteamet följer kontinuerligt upp dig och dina behov, för att på bästa sätt anpassa vården allteftersom ditt behov ändras. Detta för att säkerställa att du får den bästa tänkbara vård.

Vi samarbetar med Oral Care som besöker oss och utför tandvårdsbedömningar på plats.

Aktiviteter

Varje vecka är du välkommen att delta i flera olika aktiviteter såsom bingo, högläsning, sittgymnastik och musikunderhållning.

Högtider och traditioner

Vi firar alla svenska högtider och även de som kommit till Sverige på senare år, såsom Halloween och Oktoberfest. Vi har valt att återspegla högtider, traditioner och årstider i vår inne-och ute miljö och även genom våra aktiviteter. Ett exempel är vid påsken varje år. Då dekorerar vi med gula blommor och påskpynt både inomhus och utomhus. Varje avdelning får besök av påskgummor som delar ut godis.

Egna traditioner

Vi har även skapat egna traditioner på Siggebogården. Varje år anordnas siggeborunt för boende och anhöriga, det finns startfält för gångare, rullatorer och rullstolar. Vi anordnar även en stor sommarfest, hattaparad, julbasar och lilla nyårsfesten i våra gemensamma lokaler.

Bufféer och afternoon tea

Var tredje månad anordnar vi en stor frukostbuffé, och du är såklart även välkommen på vår tårtbuffé eller afternoon tea där vi serverar färska scones.

På vår facebooksida uppdaterar vi några av de aktiviteter vi har gjort varje vecka.

Siggebogården på Facebook länk till annan webbplats


Pga covid-19/corona är samtliga gemensamma aktiviteter i samlingssalen inställda.

Dag

Tid

Aktivitet

MåndagTisdagOnsdag

 

 

TorsdagFredag

 

 


Pga covid-19/corona är samtliga gemensamma aktiviteter i samlingssalen inställda.

Dag

Tid

Aktivitet

MåndagTisdagOnsdagTorsdagFredag
Mat och måltider

Måltiderna är ofta dagens höjdpunkt. Samvaro och lugn är viktigt för att skapa trivsel vid måltiden.

Lugna måltider i samvaro

Vi tycker att måltiderna är viktiga, därför har vi lagt lite extra vikt vid just dem. Vi dukar efter årstid och lite extra fint på helger och vid högtider. Tillsammans med personalen, som sitter med vid måltiderna, tar vi god tid på oss med maten. Genom småprat och lugn musik vill vi skapa en hemlik miljö där måltiderna blir en gemensam och trivsam del av dagen. Men självklart bestämmer du själv om du vill ta del av samvaron eller äta i din lägenhet. Lunch och middag tillagas i Siggebogårdens storkök av Sodexo. Mellanmål och kaffe finns att tillgå på avdelningen när du själv önskar. Dina anhöriga är alltid välkomna på en kopp kaffe.

Nominerade till årets seniormåltid

2016 provåt en jury från White guide lunch på 250 av landets förskolor, skolor och äldreboenden. Vi var ett av tio äldreboenden som blev nominerade till Årets seniormåltid 2016 av White guide. Juryn bedömde matens smak och näring, men också service, miljö och övriga aspekter som bidrog till helhetsbedömningen. Vi är mycket stolta över denna nominering.

För tredje året i rad är vi nominerade till Årets seniormåltid 2018 av White Guide.

Policy och kvalitetsarbete

Vi arbetar ständigt för att utvecklas och förbättras. Vi arbetar med det goda mötet som ledstjärna vilket innebär att varje möte med oss ska vara ett gott möte för dig som kund. Vi vill skapa en positiv skillnad i varje individs livssituation. Vi har hög personaltäthet på Siggebogården och vår styrka är engagerade och kunniga medarbetare.

Silviahemscertifierade

Sedan oktober 2015 är Siggebogården Silviahemcertifierad, all personal hos oss har genomgått en utbildning i demensvård. Detta innebär att vi har en bred kompetens i att bemöta personer med demens och minnesproblematik. Genom reflektion följer vi upp och utvärderar de vi lärt oss.

För att på bästa sätt möta kundens behov arbetar vi systematiskt med utveckling och kompetenshöjning på Siggebogården. Vi har ett antal verktyg för att ständigt förbättra förebyggande åtgärder och uppföljning i vården.

Enligt lagen om Lex Sarah är all personal som arbetar inom vård och omsorg skyldiga att anmäla om det föreligger risk eller finns misstanke om missförhållanden för en enskild eller fler boende. Det gäller vid såväl fysiska som psykiska missförhållanden.

Synpunkter och klagomål

Det finns flera sätt att inkomma med klagomål och synpunkter till oss. Dina förbättringsförslag är viktiga så att vi ständigt kan utveckla vår verksamhet.

  • Framför dina synpunkter på plats till kontaktman, samordnare eller enhetschef, kontaktuppgifter nedan.
  • Fyll i en blankett och skicka den till oss. Du hittar den under e-tjänster.

Vill du söka jobb eller bli volontär?

Vårdpersonal i glada färger gör en gemensam aktivitet

Söka jobb

Är du nyfiken på att arbeta hos oss? Kontakta vår enhetschef.

Björn Bodén
Tel: 08-731 37 09
E-post: bjorn.boden@lidingo.se

Volontär

Är du intresserad av att göra en insats som volotär hos oss? Kontakta aktivitetsansvarig Maria Sierra.

Tel: 08-731 36 49
E-post: maria.sierra@lidingo.se

Kontaktuppgifter

Enhetschef för avdelning C2 och C3, D1a och D1b

Björn Bodén
Tel: 08-731 37 09
E-post: bjorn.boden@lidingo.se

Enhetschef för avdelning A2 och A3, A4 och A5

Eva Eriksson Hammarström
Tel: 08-731 30 27
E-post: eva.hammarstrom.eriksson@lidingo.se

Enhetschef för B1 och B0, Lidingö korttidsboende D0 och växelvården E1

Åsa Ericsson
Tel: 08-731 37 81
E-post: asa.k.eriksson@lidingo.se

Lidingö korttidsboende D0

Sjuksköterska Tel: 08-731 46 13
Avdelningens Tel: 08-731 35 73

Sjuksköterskor

Sjuksköterska, A2 och A3, 08-731 46 21
Sjuksköterska A4 och A5, 08-731 35 63
Sjuksköterska B-huset 08-731 49 84 
Sjuksköterska C2 08-731 31 84
Sjuksköterska C3 08-731 34 26
Sjuksköterska D1a och D1b 08-731 35 62
Sjuksköterska E1 växelvård 08-731 35 61

Aktivitetsansvarig, Siggebogården

Maria Sierra
Tel: 08-731 36 49
E-post: maria.sierra@lidingo.se

Facebook: https://www.facebook.com/siggebogarden/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hitta hit

Du når enkelt siggebogården genom att åka buss till Torsvikstorg och promenera några minuter. Du kan även komma till oss med närtrafiken som stannar precis utanför Siggebogården. Vår adress är: Björnvägen 16, 181 50 Lidingö

Kontakt
Till toppen av sidan