Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Huvudinnehållet startar här

Garantiplats på förskola

Om det inte finns plats på den eller de förskolor du söker till när du önskar plats och har sökt plats i minst 4 månader blir du erbjuden en garantiplats. Det vill säga en plats på närmaste kommunala eller fristående förskola som har ledig plats när du behöver. När du blir erbjuden garantiplats stängs din ansökan automatiskt och barnet står inte längre i kö.

Tacka ja till garantiplats

Om samtliga vårdnadshavare tackar ja till garantiplatsen finns möjlighet att komma tillbaka i kön på samma ködatum som tidigare tills plats kan erbjudas i önskad förskola. Du gör då en ny ansökan via Skolwebben utan att ändra eller lägga till alternativ och med ett, ännu inte passerat, behovsdatum. Du kan dock ta bort alternativ om de inte längre är aktuella. Du måste ansöka senast 30 dagar från att du erbjudits garantiplats. Söker du senare blir detta ansökningsdatum ditt ködatum.

Skolwebben, Lidingö stad

Tacka nej till garantiplats

Tackar du nej till garantiplatsen kan du inte komma tillbaka i kön på samma ködatum som tidigare. För att få en ny plats i kön ansöker du på nytt via Skolwebben. 

Skolwebben, Lidingö stad

Regler och villkor – erbjudande om plats

Avböja platsgarantin

Om du inte vill bli erbjuden en garantiplats kan du frånsäga dig platsgarantin och vänta tills du erbjuds plats på den eller de förskolor du söker till. Det betyder att du kan få vänta på plats längre än fyra månader från ditt ansökningsdatum. Om behovsdatumet infaller längre fram än fyra månader från ansökningsdatum betyder det att du kanske inte erbjuds plats den månad ditt behovsdatum infaller.

Avböj platsgarantin genom via mejl där samtliga vårdnadshavare informerar om att de vill avsäga sig platsgarantin.

E-post: forskola@lidingo.se

Kontakt
Till toppen av sidan