Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lidingö öppna förskola

Riktlinjerna i region Stockholm påverkar vår verksamhet och vi har bara uteverksamhet från och med 26 januari 2021. Se kalendariet för aktuellt schema. Alla måste vara symtomfria och hålla distans även när vi ses utomhus.

Barn leker med bil av klossar.

Lidingö öppna förskola är en mötesplats för både barn och vuxna. Vi vänder oss till hemmavarande föräldrar med barn i åldern 0–5 år. Hit är du alltid välkommen med ditt eller dina barn. Tillsammans leker, samtalar och skapar vi. Sångsamling har vi dagligen där vi sjunger och spelar på maraccasägg. Du som vårdnadshavare ansvarar för ditt barn.

Barnen kan prova på att måla, rita, limma och baka med lekdeg. Det finns möjlighet att göra fot- och handavtryck i gips och textiltryck. Du som förälder får även möjlighet att knyta nya kontakter med andra småbarnsföräldrar. Ditt barn får en förberedelse inför förskolestarten. Kaffe och te serveras. Det finns även microvågsugn att värma mat i. Verksamheten drivs av Lidingö stad, den är kostnadsfri och det behövs ingen föranmälan.

Vi som ansvarar för verksamheten är förskollärare med lång erfarenhet Vårt mål är att alla ska känna sig välkomna och trivas på öppna förskolan. 

Öppna förskolans kalendarium

Lek- och aktivitetsparker på Lidingö

Datum

Aktivitet

Februari


22

9.30 - ca 12.00 Kosterparken, sång 10.15

23

9.30 - ca 12.00 Mosstorpsparken, sång 10.15

23

13.00 - ca 14.30 Teklöverparken, sång 13.30

24

9.30 - ca 11.30 Kosterparken i Baggeby, sång 10.15

24

12.30 (Uppsamling till ca 12.45) Barnvagnspromenad, ses vid Kottlastand

25

10.00 - ca 13.00 Bäverhyddan vid Kottlasjön. Ta med något att grilla. Bil parkeras lättast vid Breviksbadet.


Se länk till lekparkskarta ovanför kalendariet.


Aktiviteterna passar även de yngre barnen. Kom och säg "hej", knyt


nya kontakter.


OBS! För er som vill gå kurs i spädbarnsmassage se nedan.
Spädbarnsmassage

Se hit! Om det finns intresse ska vi försöka ha massagekurser via Meet, digitalt. Varje grupp kommer bestå av ca 5 deltagare. Maila till mig, camilla.persson@lidingo.se och anmäl ditt intresse. En "pilotgrupp" startar den 22/2.

Kursen består av fem tillfällen och vänder sig i första hand till dig med barn i åldern ca 2–5 månader vid kursstart . Kostnad 50 kronor totalt (digital kurs).

Anmälan och frågor:
E-post: camilla.persson@lidingo.se

Minibibliotek

På öppna förskolan finns ett minibibliotek med där man kan låna hem barnböcker och vuxenböcker med barnteman.

Första hjälpen-kurser

Varje termin bjuder vi in en extern utbildare som håller i kurs i första hjälpen/rescue på små barn. Denna termin erbjuder vi ingen kurs. Se gärna Röda korset för digitala kurser.

Parkering

När du kommer med bil åker du in på Lerbovägen (mot Willy's) och parkerar på den stora parkeringen mellan ishallen och Högsätra skola. Alternativt på Högsätrahusets parkering.

Kontakt
Till toppen av sidan