Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Delta

Delta riktar sig till dig som är folkbokförd på Lidingö som har eller riskerar att hamna i psykisk ohälsa eller har hamnat utanför samhället till följd av psykiska eller sociala omständigheter. Det krävs ingen diagnostiserad ohälsa eller beslut från handläggare för att komma hit utan man kan vara helt anonym.

Delta är en unik verksamhet inom socialpsykiatrin som erbjuder arbets- och studiecoachning för dig som är 18 år eller äldre och som vill börja arbeta, studera eller praktisera. Delta är en frivillig insats som bygger på dina intressen och styrkor. Hos oss är du anonym och vi dokumenterar inte insatsen. Du kan boka in möten både digitalt och analogt.

Tillsammans med en arbets- och studiecoach kan du få stöd i att

  • kartlägga färdigheter, kompetenser och mål
  • skapa CV och personligt brev
  • coachning under sökandeprocessen till arbete/studier/praktik
  • träna på intervjuer
  • ta kontakt med andra instanser
  • vi erbjuder dig ett socialt sammanhang eller andra forum.

Aktiviteter

Till Delta kommer du när du är redo att komma ut i arbete, praktik eller studier. Vi stöttar dig i sökandeprocessen där din egna motivation styr målet.

Delta erbjuder stöd i att finna sociala sammanhang. Utifrån önskemål och behov erbjuder vi aktiviteter. Är du intresserad av att starta egna studiecirklar, kontakta oss då för mer information.

Pedagogik

Vi tänker helhet och arbetar kontinuerligt med att följa upp och utvärdera vårt arbete, detta för att ge bästa möjliga service.

På Delta har vi ett normkritiskt förhållningssätt. Vi är nyfikna på dina idéer och tankar. Arbets- och studiecoacherna har en akademisk utbildning och jobbar utifrån den evidensbaserade metoden supported employment (SE) samt motiverande samtal (MI). Vi använder oss av digitala och analoga kommunikationsformer för att ge dig bästa förutsättningar att kommunicera och kartlägga dina önskemål. Genom att omvärldsbevakning område ser vi till att alltid vara i tid med våra metoder och uppdaterade kring den senaste evidensen.

Värdegrund och kvalitetsarbete

Lidingö stads värdegrundsord leder oss i vårt dagliga arbete:

  • engagerade
  • professionella
  • initiativrika.

Vi har alltid hälsoperspektivet och jobbar kontinuerligt med att alla ska har rätt förutsättningar för att nå sina mål.

Kontakt
Till toppen av sidan