Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Ciceronen

Ciceronen erbjuder ett socialt sammanhang för dig mellan 18 och 67 år som har en diagnostiserad psykisk funktionsnedsättning och beslut enligt SoL.

Ciceronen är en verksamhet dit du söker om du är intresserad av att praktisera, studera eller vara i ett socialt sammanhang där konst, kretavitet, musik och redaktionsarbete står i fokus. På Ciceronen träffar du en arbets- och studiecoach eller en sysselsättningshandledare som tillsammans med dig kartlägger vad du har för behov och önskemål och utifrån det stöttar dig mot den sysselsättning du är intresserad av. Ditt mål styr vårt arbete!

Tillsammans med arbets- och studiecoachen eller sysselsättningshandledaren kan du exempelvis

  • hitta den sysselsättning du är intresserad av
  • kontakta olika uppdragsgivare
  • göra studiebesök
  • träna på sociala situationer
  • jobba i ateljén
  • engagera dig i tidningsredaktion
  • spela musik tillsammans med Ciceronens band.

Aktiviteter

Du kan välja två olika inriktningar på Ciceronen. Antingen träffar du en arbets- och studiecoach som tillsammans med dig letar efter praktik, studier eller arbete utifrån dina intressen och önskemål, eller så träffar du en sysselsättningshandledare som introducerar dig till någon av våra kreativa aktiviteter i eller utanför lokalen. De interna aktiviteterna kan variera men konst, musik och redaktionsarbete är våra fokusområden. Vi har även olika projekt där hälsa och natur är i centrum.

Pedagogik

Vi tänker helhet och arbetar kontinuerligt med att följa upp och utvärdera vårt arbete, detta för att ge bästa möjliga service.

På Ciceronen har vi ett normkritiskt förhållningssätt. Vi är nyfikna på dina idéer och tankar. Delaktighet är självklart för oss på Ciceronen och alla är en del av att utforma verksamheten. Arbets- och studiecoacherna har en akademisk utbildning och jobbar utifrån den evidensbaserade metoden supported employment (SE).

Sysselsättningshandledarna har praktiska utbildningar anpassade efter aktiviteterna i Ciceronens verksamhet. Vi använder oss av digitala och analoga kommunikationsformer för att ge dig bästa förutsättningar att kommunicera och kartlägga dina önskemål. Genom att omvärldsbevakning område ser vi till att alltid vara i tid med våra metoder och uppdaterade kring den senaste evidensen.

Värdegrund och kvalitetsarbete

Lidingö stads värdegrundsord leder oss i vårt dagliga arbete:

  • engagerade
  • professionella
  • initiativrika.

Vi har alltid hälsoperspektivet och jobbar kontinuerligt med att alla ska har rätt förutsättningar för att nå sina mål.

Kontakt
Till toppen av sidan