Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Huvudinnehållet startar här

Lidingö stads dagliga verksamhet

Lidingö stads dagliga verksamhet erbjuder dig ett brett utbud av aktiviteter anpassade efter dina intressen, behov och färdigheter.

Vill du ut och testa arbetslivet eller gillar du konst och hantverk? Kanske är du en person som gillar att jobba ute i vår vackra natur eller helst håller till i ett snickeri? Våra tjänster och produkter är väldigt uppskattade så tillsammans med näringslivet och staden kan vi erbjuda ett brett utbud av verksamheter.

Bosön

 • Vi på Bosön sköter stadens grillplatser och vindskydd så att Lidingöborna kan njuta av dem på sin fritid. Vi röjer sly och klyver ved till eldstäderna.
 • Vi renoverar och tillverkar möbler.
 • Odling av grönsaker och örter

Vi jobbar också med olika typer av serviceuppdrag och transporter där vi använder oss av elfordon som laddas upp av solceller. Med solens kraft åker vi runt och samlar upp återvinning i stadens verksamheter, och kör det till återvinningscentralen. Att värna om miljön genomsyrar allt vi gör. Flera av de som jobbar hos oss har tagit AM-körkort.

Vindskydd med stege, bord framför 

Hantverkarna

Fågelholkar som hantverksgruppen tillverkat.
 • Snickeriverksamhet, vi tillverkar fågelholkar, spaljéer och smörknivar till försäljning.
 • Skötsel av stadens anslagstavlor och hundbajspåsar påfyllning i rastgårdar.

Hustegaholm

Vinterlandskap

Om du tycker om ett arbete med frisk luft och en hel del motion kommer du att trivas hos oss. Vi är ett glatt gäng som hjälper och stöttar varandra.

 • Tillverkning av ved till stadens grillplatser.
 • Tillsyn/skötsel av Hustegaholms hyresobjekt.
 • Odling.
 • Vi sköter tillsynen av de naturvårdande korna på Elfvikslandet.
 • Vi sköter tillsynen av de naturvårdande getterna vid Långängens gård. Vårt jobb är att se till att djuren har det bra genom att sköta deras hagar och ge dem mat när de inte har tillräckligt bete ute.

Serviceteamet

Jordgubbar i en liten hink. 

Vi jobbar i restaurangkök, där vi lagar daglig lunch, bakar och annat gott. Här får man öva på allt som har med matlagning, bakning och catering att göra.

En gång i månaden blir man som kund erbjuden att delta på en trerätters middag i verksamheten, då är det personalen som serverar. Vår mat är mycket populär på Lidingö.

Vi kör ut leveranser av vår mat och fika, fruktlådor och förbrukningsvaror till andra verksamheter på Lidingö. Det här är för de kunderna som gillar packning, inventering och att åka bil.

Vi gör uppdrag för stadshuset på Lidingö, sköter pentry och påfyllning av material.

Ateljén

Armband och olika påsar/väskor på ett bord. 

Tycker du om att jobba med dina händer och sinnen är vår kreativa verkstad kanske något för dig?

Vi arbetar till exempel med keramik, måleri och textil. Här har du som vill arbeta med eget skapande möjlighet att få utlopp för din kreativitet.

Mycket av det vi arbetar med säljer vi sedan i vår egen butik som vi även bemannar.

Arbetshuset

Hand sorterar bland kläder på galgar. Foto: Cottonbro / Pexels
 • Second hand och förpackningsarbete.
 • Om du tycker det skulle vara roligt att arbeta med återbruk, second hand och förpackning, så kan du göra det hos oss.
 • Vi driver en butik med second hand produkter, vi rensar, tvättar och prissätter varorna.
 • Vi gör uppdrag för externa företag likt packning, utskick och laminering.

Träffpunkten

Gröna växter i krukor utomhus.
 • Vi har flera gemensamma aktiviteter som dans, musik-, skapande-, högläsnings- och bakgrupper.
 • Hos oss är utevistelse en del av dagen. Det ger frisk luft och positiv stimulans till hjärnan, samtidigt som det ger en bra rörelseträning.
 • Vi har ett nära samarbete med arbetsterapeuter, fysioterapeuter och sjuksköterskor som hjälper till att stötta och utveckla dig och dina färdigheter.

Aktivera

Färgglad målning.
 • Vi har verksamheter som vänder sig till dig som behöver mer omfattande stöd för daglig verksamhet och omvårdnad. Vi utgår från dina individuella färdigheter och intressen.
 • Vi arbetar med sinnesupplevelser och kommunikation för att stärka dina förmågor.
 • Vi använder olika övningar, bland annat rörelseövningar och stretching.
 • Vi har sinnesrum såsom bollhav, vitt rum, musikbädd och massagestol som hjälper till att stimulera alla sinnen.
 • Hos oss är utevistelse en del av dagen. Det ger frisk luft och positiv stimulans till hjärnan, samtidigt som det ger en bra rörelseträning.
 • Vi har flera gemensamma aktiviteter såsom musik-, skapande-, högläsnings- och bakgrupper.
 • Vi har ett nära samarbete med arbetsterapeuter, fysioterapeuter och sjuksköterskor som hjälper till att stötta och utveckla dig och dina färdigheter.
 • Vi erbjuder slingstyrning, akkaplatta.

Coachgruppen

Ryggsäck och jacka lämnad på en soffa. 

Vill du testa och se hur det är att jobba den öppna arbetsmarknaden?

Flera av våra kunder är ute på praktik på olika arbetsplatser och vi kan hjälpa dig att hitta en arbetspraktik som passar dig med stöd av en arbete- och studiecoach.

Verksamheten hbtqi-certifierad för att vi ska bibehålla en hög medvetenhet i hbtqi-frågor och hjälpa medarbetare att ha ett normkritiskt förhållningssätt.

Naturgruppen

Skogsbild. Solens strålar lear sig in mellan trädstammarna och lyser upp markens mossa. 
 • Naturgruppen är en verksamhet för dig som tycker om att vara utomhus. Vi förser andra grupper med exempelvis vedmaterial, vi arbetar med odling och naturlära.
 • Vi arbetar naturnära genom att exempelvis röja sly, vakt vid trädfällning, kapning av trästockar, det finns möjlighet att ta motorsågskörkort.

Gemensamma aktiveter

Teaterscen med siluetter. 

Scenen är din

Scenen är din är en musikgrupp som du som arbetstagare hos oss kan anmäla dig till. Vi träffas en gång i veckan på Elverket för musik och dans! Här har du också möjlighet att träna om du vill uppträda som mellanakt eller delta som tävlande under Funkisfestivalen.

LSK-hallen

En gång i veckan har du möjlighet att tillsammans med gympagruppen träffas i LSK-hallen som är ligger i Gångsätra. Där kan du träna olika bollsporter som exempelvis fotboll, handboll, basket med mera. Du har också möjlighet att utöva annan form av gymnastik, dans, avslappning och lugn stretching. Hallen har även ett gym där du bland annat kan styrketräna tillsammans med personal.

Alla får möjlighet att delta och träna efter sina egna förmågor och behov. Fokus är på hälsa och rörelse och självklart att ha roligt!

Funkisfestivalen

Vi arrangerar årligen Lidingös deltävling för Funkisfestivalen. Funkisfestivalen är Sveriges största årliga melodifestival för personer som är 15 år eller äldre, med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS – Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade.

Det är ett mycket uppskattat evenemang för många, där vinnaren i deltävlingen får uppträda i semifinalen som hålls på Nalen i Stockholm. Under semifinalen har man chans att vinna en plats till riksfinalen som hålls under sommaren. Där uppträder tävlande från flera delar av landet och det bjuds på enormt mycket glitter, glamour och glädje!

HBTQI+

Lidingö stads dagliga verksamhet är HBTQI+-certifierad. Vår personal arbetar kontinuerligt med mätbara mål i verksamheterna för att behålla den trygghet som man ska känna hos oss. Vi är en inkluderande och normmedveten verksamhet och det är viktigt att både du som arbetstagare och personal trivs och känner sig accepterade som individer.

Relationsgruppen

I relationsgruppen pratar vi och lär oss om områdena vänskap, kärlek, samtycke, sex och samlevnad. Vi lyfter även vad hbtqi+ kan vara. I gruppen utgår vi från filmer och förberedda frågor. Vi tar också upp ämnen och frågor som du som deltagare vill lyfta. Eftersom relationsgruppen är mycket uppskattad kommer vi att ha två grupper i gång under 2024. Relationsgruppen är till för dig som tillhör Lidingö stads dagliga verksamhet.

Glada grisen

Kom gärna och njut av en god middag, umgås med andra och träffa nya och gamla vänner. Som arbetstagare hos oss eller boende i något av stadens gruppboenden är du varmt välkommen till Glada grisen – månadens höjdpunkt!

Du serveras från buffé eller en trerätters middag inklusive måltidsdryck. Serviceteamets fantastiska personal, som självfallet också har lagat den goda maten, serverar dig under middagen. Kaffe eller te och hembakat fika ingår alltid. När alla är mätta och belåtna drar vi i gång med musik och öppet dansgolv för alla som vill ta en sväng om!

Getterna

Getgruppen samlas en gång i veckan för att ta sig till de gulliga getterna som vi hjälper till att ta hand om på Långängens gård. Vi hjälps åt att hålla rent och fint inne i hagen och ger dem rent vatten att dricka. Om vintrarna när det är dåligt med bete så ser vi även till att getterna har mat. Vi hjälps åt att kamma och vårda getterna och avslutar det goda arbetet med fika. När getterna har fått allt vad de behöver så åker vi tillbaka till arbetsplatsen och fortsätter dagen där.

Till toppen av sidan