Museer och gallerier

Lidingö museum och Millesgården. Två platser på Lidingö som erbjuder dig både kulturhistoria och samtida kulturupplevelser.

Lidingö museum

På Lidingö museum kan du uppleva öns utveckling under 1900-talet. Två av rummen är vackert möblerade utifrån trenderna vid sekelskiftet. Men här finns även separata utställningar och en museishop.

Muséet drivs av Lidingö hembygdsförening och ligger i Villa Fornboda. Huset uppfördes 1907 efter ritningar av arkitekterna Carl Kempendal och David Lundegård. Här inrymdes från början Fornboda bageri och konditori vilket sedermera blev Astrea.

Millesgårdens konsthall

Förutom Millesgårdens fasta utställningar finns Millesgårdens konsthalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster där samtida konst, nationella och internationella konstnärer och historiska utställningar visas. I och med att konsthallen invigdes har Millesgården blivit ett kulturcentrum där det visas konst från alla tider, från 700 f. Kr. och till i dag. 

Lidingö stadshus konstutställningar

I stadshusets entréhall arrangeras ofta konstutställningar och där anordnas även olika kulturevenemang. Entréhallen är också ett rum för kommunikation mellan staden och Lidingöborna. Här kan du få information om aktuell stadsplanering och andra verksamheter inom staden.  Vilka utställningar på Lidingö som visas hittar du i Lidingö Kulturkalenderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Galleri Elfva

På Elfviks gård finner du Galleri Elfvalänk till annan webbplats. Ett nystartat galleri 2020 och som drivs av fyra konstnärer.

Lidingö Moderna

Ett digitalt galleri med ambitionen att visa ny samtida spännande konst. Finns på Instagram och Facebook. Men även med pop-up utställningar någonstans på Lidingö.

Mer information
Kontakt
Ett fel uppstod:404 Not Found for URL https://www.kundo.se/api/lidingo/kultur-fritid.json
Till toppen av sidan