Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lidingö kulturvecka blir hela hösten 2020

Den traditionella kulturveckan sprids ut under höstmånaderna istället för att, som traditionen bjuder, samlas under en intensiv vecka – allt för att ge er möjlighet att uppleva kultur på ett säkert sätt.

Från slutet av september till långt in i november finns det kulturupplevelser för alla. Det blir kultur- och konstvandringar, musik, författarträffar, föredrag och mycket mer.

I höst satsas det exempelvis på kultur- och konstvandringar utomhus där nya kulturarvskyltar har placerats, det anordnas flera utställningar i bland annat Lidingö stadshus, på Millesgården, Lidingö Museum och Galleri Elfva. Författarträffar, föredrag och konserter kommer i så stor utsträckning som möjligt göras tillgängliga på webben och/eller radio. Alla evenemang annonseras i Lidingö kulturkalender.

Lidingö kulturkalender

Kulturveckan är tänkt att

  • ge Lidingöbor i alla åldrar ett rikt utbud av kulturupplevelser
  • lyfta fram och synliggöra det lokala kulturlivet i alla dess former
  • tydliggöra sambandet folkhälsa och kultur
  • öppna upp för delaktighet och samverkan mellan olika kulturaktörer på Lidingö.

Vill du som kulturaktör medverka?

Du som är anställd inom Lidingö stad, representerar en kulturförening, näringslivet , en kulturinstitution eller arbetar ideellt med kulturverksamhet är välkommen att delta.

Om du är intresserad av att medverka med någon aktivitet eller evenemang kan du använda vårt anmälningsformulär.

Anmälningsformulär kulturveckan

Oavsett om du arbetar direkt eller indirekt med kultur är du varmt välkommen att höra av dig till oss projektledare. Vi bollar gärna idéer kring er medverkan.

Ge tillbaka till kulturen

Kulturveckan arrangeras av föreningar, företagare och kulturverksamheter tillsammans med Lidingö stad. Ett sätt att stötta kulturlivet är att du engagerar dig i någon av våra förträffliga kulturföreningar. Då kan vi arrangera fler teaterföreställningar och författarbesök som kommer alla till del.

Sök föreningar i Lidingö stad, FRI webbportallänk till annan webbplats

Kontakt
Till toppen av sidan