Lättläst

Lättläst

Skriv ut
Dela

Nya Stadshuset

Välkommen till det nyrenoverade Stadshuset som erbjuder service och kultur centralt på ön. Nu har Lidingö stadsbibliotek och många andra verksamheter flyttat in i huset, som stängdes för renovering sommaren 2018.

Delar av det nyrenoverade Stadshuset öppnades redan under 2018 där du som Lidingöbo sedan dess kunnat ta del av kommunens service  med en reception och ett välordnat mötescentrum som bjuder in till möten mellan tjänstemän, politiker och Lidingöbor.

Nu har resten av Stadshuset öppnats upp och fler verksamheter flyttat in som kan samverka och berika varandra. Stadhuset är som ett kulturhus med bibliotek, plats för utställningar och flera kulturscener.

Verksamheter

 • Lidingö stadsbibliotek
 • Komtek och ArtLab (före detta Kulturverkstan Kameleonten)
 • Restaurangen Pocket Py Pontus
 • Mötesplats centrum
 • De dagliga verksamheterna Ögruppen och Tryffelslingorna
 • Omsorgs- och socialförvaltningens Hälsomottagning
 • Ungdomsmottagning
 • Capio vårdcentral - öppnar i januari 2020.
 • Utställningsytor
 • Den fasta utställningen Raoul Wallenberg expo
 • Flera kulturscener
 • Lidingö stads förvaltningar

Invigning 9 november

I november är det äntligen dags att inviga det nyrenoverade Stadshuset. Under dagen bjuds det på guidade turer i Stadshuset, rundvisningar i det nya biblioteket och möjlighet att träffa de nyinflyttade verksamheterna som bjuder på roliga aktiviteter. Då kan du också få veta mer om renoveringen och Stadshusets historia. Invigningen blir startskottet för årets Kulturvecka. Ett mer detaljerat program presenteras här i början av oktober. 

Lidingö stadsbibliotek

Nya biblioteket har rum för besökare som har med sig egna datorer. Lokalen är färgsatt med inspiration av Lidingös närhet till skärgård och hav. Nyponfärgade markeringar visar var du lånar, lämnar och hittar hjälp.

Miljöer

På övre entréplan bjuds besökaren in till en lugn miljö där man kan slå sig ner och läsa tidningen mitt i det aktivitetsfyllda Stadshuset. Via entrén på nedre plan hittar du informationsdisken, barnavdelningen, talboksavdelningen samt skönlitteratur och fackböcker för vuxna. De två planen förenas av en bred trappa med sittplatser.

Sagorum

På barnavdelningen bildar låga bokhyllor ”rum i rummet” för de olika åldrarna. Längst in finns ett avskilt sagorum där de minsta besökarna får en rofylld och fantasifull miljö.

Skaparateljé

En skaparateljé tillsammans med ArtLab finns också.

Nya möjligheter

 • Bättre möjligheter att skylta med tips på böcker till besökare i alla åldrar.
 • Fler sittplatser och fler grupprum för samarbeten.
 • Närheten till stadshusets entréhall, och den stora sessionssalen, ger ökade möjligheter att ta del av utställningar och föreläsningar.

Evenemang och aktiviteter

Några höjdpunkter i programmet bli invigningsveckan 9–17 november och läslovet vecka 44.

Lidingö stadsbiblioteks webbplatslänk till annan webbplats

Lidingö stadsbibliotek på Facebooklänk till annan webbplats

Lidingö stadsbibliotek på Instagramlänk till annan webbplats

Upplev Lidingölänk till annan webbplats

Mötesplats centrum

Mötesplats Centrum erbjuder service, tematräffar och forum för seniorer och anhöriga. Visionen är ett varierat utbud med kultur och hälsofrämjande aktiviteter. Du får ökad service med närhet till bibliotek, restaurang, kultur och annan kommunal verksamhet

Verksamheten utvecklas i dialog med föreningar och utifrån målgruppens önskemål. Till exempel önskas utbildningar i ökad digital kompetens. En viktig del är att lyssna på musik tillsammans med andra. Din delaktighet och initiativkraft kommer att driva mötesplatsen framåt.

Pocket by Pontus

Lidingö får ett nytt restaurangtillskott när krögaren och entreprenören Pontus Frithiof öppnar Pocket by Pontus i Lidingö Stadshus. Restaurangen erbjuder frukost, lunch, takeaway och catering. På lunchmenyn finns en kött- och en fiskrätt samt en vegetarisk dagens rätt.

Öppettider

Restaurangen kommer ha öppen helgfria vardagar mellan klockan 08.00-16.00 och erbjuder även möjlighet till utökade öppettider vid olika förfrågningar och evenemang.

Restaurangen öppnade den 16 september 2019.

Till toppen av sidan