Ungdomsmottagningen
Undrar du över något och inte vet vart du ska vända dig? Med personalen på ungdomsmottagningen kan du prata om det mesta, inga frågor är för små eller stora. Mottagningen är till för tjejer, killar och icke binära personer upp till 23-årsdagen. Alla som jobbar där har tystnadsplikt.
Mer information om Lidingö ungdomsmottagning
Lidingö ungdomsmottagning på Instagram, Instagram.com
Länk till annan webbplats.
Fältkuratorer
Vi fältkuratorer jobbar för dig som ungdom på Lidingö. Vårt mål är att du ska må bra och känna dig trygg, vi finns här för dig.
Du kan träffa oss i skolan på dagtid. Vissa kvällar och på skollov finns vi ute och då kan du träffa oss på fritidsgårdarna eller runt om på Lidingö. Kontakten med oss är frivillig och vi har tystnadsplikt. Vi finns på Instagram och TikTok, där kan du se vad vi gör på jobbet, ta del av olika tips och ta kontakt med oss.
Träffa våra Fältkuratorer
Fältkuratorerna på Instagram, instagram.com
Länk till annan webbplats.
Fältkuratorernas användarnamn på TikTok är @faltkuratorlidingo
Länk till annan webbplats.
Elevhälsan
Hos elevhälsan på din skola kan du få hjälp med medicinska frågor, men även med frågor om vad som helst. Du kan även få studietips och hjälpmedel om du har autism, dyslexi eller annan npf-diagnos. Både skolsköterskan och skolläkaren har tystnadsplikt. Här finns även kurator och specialpedagog.
Elevhälsan
Socialtjänsten
Socialtjänsten finns för att barn och unga ska ha en trygg uppväxt. Socialtjänsten kan hjälpa till om du som ungdom inte känner dig trygg hemma eller om dina föräldrar behöver hjälp. Det kan till exempel handla om bråk hemma, om hur du mår, om någon dricker för mycket eller tar droger, om dina föräldrar skiljer sig eller andra saker.
När du kontaktar socialtjänsten får du prata med en socialsekreterare. Du kan ringa dit utan att säga vad du heter eller var du bor, och alla som jobbar där har tystnadsplikt.
Du kan ringa socialtjänsten på vardagar mellan 08.30–16.00 via vårt kundcenter på 08-731 30 00, välj knappval 1.
Om socialtjänsten för barn och unga, kollpasoc.se
Länk till annan webbplats.
Om socialtjänsten, umo.se
Länk till annan webbplats.
Fritidsgårdar
På Lidingö har vi flera fritidsgårdar som finns runt om på hela ön, och dit är alla i åldern 12–19 år välkomna. De som jobbar på våra fritidsgårdar kan hitta aktiviteter som passar just dina intressen och även lyssna om det är något man behöver prata om.
Fritidsgårdar och mötesplatser
Stödcentrum
På Stödcentrum City kan du som är mellan 10–21 år få stöd och hjälp om du blivit utsatt för brott, dömd för brott eller har sex mot ersättning. Ungdomar från Lidingö hör till Stödcentrum city.
Stödcentrum – Ungdomar och brott, socialtstod.stockholm
Länk till annan webbplats.
Ungdomsjouren Trust
Ungdomsjouren Trust står på ungas sida och finns för dig som är 12–26 år. Inget är för stort, för litet eller för känsligt att prata om. De nås via chatt och mejl men det går även att träffas och prata.
Ungdomsjouren Trust
Länk till annan webbplats.
Tystnadsplikt
Tystnadsplikt innebär att personer som arbetar inom olika verksamheter inte får dela med sig av informationen som sägs i en kontakt. Ett exempel är att personal som arbetar med att ge stöd till barn och föräldrar inte får dela med sig av vad som sägs när den träffar en ungdom eller en förälder.
Personal som arbetar med barn har dock en anmälningsskyldighet vilket innebär att om någon information som kan innebära fara eller oro för barnet behöver personalen ta kontakt med vårdnadshavare eller andra verksamheter för att barnet ska få rätt hjälp.
Sekretessen gäller alla muntliga och skriftliga personuppgifter, oavsett om de finns på papper, i en dator eller på annat sätt.
Sekretess och tystnadsplikt