Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lidingöbanan igång över Lilla Lidingöbron

Nu rullar Lidingöbanan hela vägen mellan Ropsten och Gåshaga brygga. Trafiken kom i gång söndagen den 26 maj. I måndagens morgonrusning genomförde representanter från Lidingö stad och SL premiärturen över Lilla Lidingöbron.

Klockan 07.58 avgick Lidingöbanan från Gåshaga brygga mot Ropsten. Med ombord fanns kommunalråden Daniel Källenfors (M) och Anders Paulsen (LP). I sällskapet ingick även Jan Werner, projektledare för Lilla Lidingöbron, Adriana Buzea, förvaltningschef för tekniska förvaltningen och Daniel Broman, stadsdirektör.

- Det här är en stor dag för Lidingöborna och alla resenärer på Lidingöbanan. De har fått vänta alldeles för länge på att trafiken ska komma i gång på hela sträckan, säger Daniel Källenfors.

- Lidingöborna har haft ett stort tålamod i sin väntan på att tåget ska gå hela vägen mellan Gåshaga och Ropsten. Nu är vi äntligen där och det känns jättebra. Nu ligger ansvaret på SL att bedriva en bra och effektiv trafik utan indragna avgångar för vagnbrist, personalbrist etcetera, säger Anders Paulsen.

Lättade i dag. Från vänster: projektledarna Alexander Ahne och Jan Werner, regiontrafikråd Anton Fendert (MP), stadsdirektör Daniel Broman, kommunalråd Daniel Källenfors (M), förvaltningschef Adriana Buzea, kommunalråd Anders Paulsen (LP) och David Lagneholm, chef för trafikförvaltningen.

Vid stationen Baggeby fick de sällskap av trafikregionråd Anton Fendert (MP) och trafikförvaltningens chef David Lagneholm. Vid ankomsten till Ropsten tog Lidingö stad emot resenärerna med presenter i form av bland annat vattenflaskor och chokladpraliner som ett litet tecken på uppskattning för det stora tålamod resenärerna visat under förseningen.

- Jag förstår att det har varit en tuff vinter för resenärerna med byten till ersättningstrafiken i regn, snö och kyla. Nu kan vi äntligen glädja oss åt en komplett bro med dubbelspår som klarar av att möta både dagens och morgondagens behov, säger Daniel Broman.

Kontakt
Till toppen av sidan