Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lidingöbanan börjar gå över bron 26 maj

Tidigt på morgonen den 26 maj är det planerat att Lidingöbanan börjar gå hela vägen till Ropsten igen. Därefter kommer spårvagnen att gå enligt ordinarie tidtabell. Mellan den 17 och 25 maj testar SL spåranläggningen inför trafikstarten.

I samband med att spårbron tas i drift är hela Lilla Lidingöbron klar, fem år efter att arbetet startade 2019. Den nya spårvägsbron har dubbla spår mellan Ropsten och Torsvik, för att klara ett ökat resande i framtiden och erbjuda tätare turer med Lidingöbanan

—Det är mycket roligt att hela Lilla Lidingöbron öppnar och att våra tålmodiga Lidingöbor kan ta spårvagnen hela vägen mellan Gåshaga och Ropsten igen. Det har varit ett komplext arbete, där alla aktörer arbetat hårt för att bygga en säker och långsiktig lösning som ska fungera i många, många år framöver, säger stadsdirektör Daniel Broman.

Provkörning 17–25 maj

Den 17-25 maj ska SL provköra spåren mellan Ropsten och Torsvik. Det är signalanläggningen, växlar, bommar och strömförsörjningen som ska testas. Under den här tiden kan du som går eller cyklar få vänta lite vid spårövergången i Torsvik, när bommarna fälls och ett tåg ska passera. Trapporna till perrongen och strandpromenaden kommer att vara helt avstängda under provkörningsperioden.

Ersättningstrafik

Ersättningsbussarna kommer för säkerhets skull att köras parallellt med tågtrafiken fram till den 31 maj.

Kontakt
Till toppen av sidan