Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lilla Lidingöbron

Lilla Lidingöbron byggs för framtiden och ett ökat resande mellan Lidingö och Stockholm. Den nya bron blir mer trafikvänlig för gående, cyklister och mopedister och får dubbla spår för Lidingöbanan. Här kan du följa brobygget från start till mål.

Käppalabadet

Lilla Lidingöbron blir med sina 750 meter en av Sveriges längsta järnvägsbroar och betydligt bredare än den nuvarande bron. Den får flerfiliga gång- och cykelbanor för bättre framkomlighet och säkerhet och dubbla spår för tätare turer med Lidingöbanan.

Implenia Sverige AB har fått uppdraget att bygga Lilla Lidingöbron, med start sommaren 2019. Gamla Lidingöbron finns kvar och är i drift tills Lilla Lidingöbron står klar 2022.  

Årsfilm 2019

Se filmen som speglar startskottet för bygget av Lilla Lidingöbron och händelser under 2019. Vår nya bro för gående, cyklister, mopedister och spårvägen mellan Lidingö och Stockholm byggs för framtidens resande. Filmen visar processen under det första byggåret och grundläggningen av den nya bron.

Senaste nytt

Filmer med experternas svar om brobygget


Nyhetsbrev för brobygget

Vill du få de senaste nyheterna om brobygget direkt i din inkorg, prenumerera på nyhetsbrevet genom att fylla i namn och e-postadress nedan.

Namn

E-post

Lämna följande fält tomt
Jag samtycker till behandling av mina personuppgifter
Till toppen av sidan