Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lek- och aktivitetsparker

Inget att göra? För mycket stillasittande vid skärmen? Upptäck våra lek- och aktivitetsparker.

Kom och lek på ön

Kul för både stora och små

Lek är viktigt för barns utveckling och i våra lekparker har vi utrymme för spel och lek i form av klätterställningar, lekhus, gungor, rutschkanor och även öns första linbana. Det finns ofta platser för lugnare aktiviteter med sandlåda och bänkar och några lekparker har scener för att utveckla roll- och rörelselekar.

Tillgängliga mötesplatser

Tillgängligheten och närheten till grönområden och möjligheten att förflytta sig säkert i miljön är av stor betydelse och därför har vi skapat några lekparker som är tillgängliga för barn och ungdomar med funktionsnedsättning, men också för att föräldrar med funktionshinder
lättare ska komma till lekparken med sina barn.

Utelek i alla väder

På 14 av våra lekparker finns det grillar och det finns även vindskydd eller regnskydd i vissa lekparker där du kan ställa din barnvagn eller rullator. Vi har bänkar och belysning och genom att vi kombinerar planteringar med träd och buskar, konst, vatten, idrottsplaner och lekplatser skapas bra och centrala mötesplatser för flera åldersgrupper året runt.

Fart med pirr i magen

För dig som gillar fart och äventyr finns det möjlighet till pulkaåkning eller skridskoåkning i några av våra lekparker. På vissa ställen finns det belysning så att du även kan åka när det är mörkt ute. I anslutning till lekparkerna finns det ofta idrottsplaner eller utomhusgym för dig
med mycket spring i benen.

Bikepark

Intill Högsätraparkeringen finns en bikepark. Här kan du cykla med BMX i en bana med olika gupp och hopp.

Den som använder banan ska följa de anvisningar som finns anslagna vid banan beträffande skyddsutrustning som måste användas.

  • Banan är öppen för alla.
  • Banan är avsedd för BMX och friåkning på cykel
  • Motordrivna fordon får ej användas på banan
  • Vid användande banan ska lämplig skyddsutrustning användas.

Skatepark

Intill Högsätra sporthall finns en skatepark med hinder och ramper, bland annat en u-ramp. Parken passar både nybörjare och mer avancerade tävlingsåkare. Parken är öppen för alla som vill åka, alla dagar till kl. 22.00. När det är mörkt ute kan du själv tända den stora belysningen. När belysningen är tänd lyser den 60 minuter, därefter måste du tända den igen om du vill fortsätta att åka.

  • all åkning sker på egen risk.
  • hjälm och andra skydd rekommenderas.
  • visa hänsyn och respekt till andra åkare.
  • hålla tillräckligt med säkerhetsavstånd till andra åkare, se till att din skateboard inte far iväg och skadar någon.
  • turas om så att alla får åka, vänta på din tur.
  • parken och ramperna underhålls inte vid snö.

Ljungvallen

Ljungvallen är en plats för spontan lek och idrott för alla åldrar. Den ligger på grusplanen intill Ljungbackens skola i Käppala. Anläggningen är 40x20 meter och har konstgräs med sarg runt. Här kan du spela fotboll, basket, leka och idrotta så mycket du vill.

Påängen

Mitt emot en handelsträdgård, ute på Mosstorps gärde ligger Påängen. Den 800 kvadratmeter stora planen är täckt med konstgräs och har fotbollsmål, basketkorgar och runt planen finns en sarg och belysningsstolpar. Planen är öppen jämt och går inte att boka, belysningen styrs av tryckknapp och timer fram till kl 22.00.

Kontakt
Till toppen av sidan