Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Zenit

Zenit är en fritidsgård för dig med asperger/högfungerande autism och som är 13 år eller äldre. Här kan du vara med i olika aktiviteter, umgås med kompisar, lyssna på musik eller själv hitta på något som du vill göra. 

På Zenit erbjuds eftermiddagstillsyn, öppen verksamhet, helgkorttids och ett par gånger om året lägerverksamhet. Du ska känna att du kan utvecklas efter dina förutsättningar och du ska känna dig sedd när du kommer till Zenit. Tillsammans med personalen får du möjlighet att planera en givande fritid på Zenit. På gården finns ett rum för skapande som alltid är tillgängligt för dig som vill vara kreativ.

Eftermiddagsverksamhet

I Zenits eftermiddagsverksamhet kan du umgås med andra, spela spel, baka eller bara hänga. Under veckan erbjuds fasta aktiviteter för den som vill. Det kan exempelvis vara gymträning. Men dina önskemål och idéer är viktiga, eftersom det gäller din fritid.

Varje dag serverar vi mellanmål.

För att delta i verksamheten måste du ha ett beslut från en av stadens biståndshandläggare. Om du undrar något kring detta tar du kontakt med personalen på Zenit.

Öppen verksamhet – Onsdagsklubben

På Zenit har vi öppenverksamhet en dag i veckan mellan klockan 14:00 och 21:00. Då lagar deltagarna mat tillsammans på kvällen, men det går även att spela tv- eller datorspel, brädspel, se på film, vara kreativ i vår skapandehörna, eller bara umgås med kompisar och personalen.

Är du inte inskriven i verksamheten, men gärna äter något på Zenit går det att köpa mellanmål och middag.

Onsdagsklubben är öppen för alla.

Helgkorttids

En helg i månaden bedrivs korttids i Zenits lokaler mellan fredag till söndag.

Under helgen planerar vi aktiviteter tillsammans och hjälps åt att laga mat och städa, som en förberedelse inför eget boende.

För att delta i verksamheten behöver du ha ett beslut från en av stadens biståndshandläggare. Om du undrar något kring detta tar du kontakt med personalen på Zenit.

Kontakt
Till toppen av sidan