Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Källängsgården 

Källängsgården, på norra ön, är en trygg och rolig mötesplats för barn och ungdomar som behöver någonstans att gå efter skolan eller på loven. Här finns både fritidsklubb, öppen verksamhet, ungdomsverksamhet och ett korttidsboende med idrottsinriktning.

Källängsgården har en tydlig hälsoprofil där hälsa och välbefinnande genomsyrar verksamheten och målet är att alla ska trivas och må bra. Källängsgården samarbetar med Sticklingegården kring hälsofrågor och båda enheterna har anställda hälsopedagoger som jobbar med att göra fritidsgårdarna till platser där välmående sätts i fokus, både för barnen och de anställda. Personalen som arbetar på gårdarna är utbildade fritidsledare.

Anmälan till fritids, Skolwebben Länk till annan webbplats.

Ungdomsverksamheten

I Källängsgårdens ungdomsverksamhet, som riktar sig till dig mellan 12–19 år, finns utrymme för alla och möjlighet att umgås, träna, spela, plugga och äta god mat. Det finns mängder av möjligheter till spontanaktiviteter som varken kräver medlemskap eller kostar pengar. Du väljer själv vad du vill göra. Genom åren har olika aktivitetsgrupper startats och det finns alla möjligheter för dig att ta dina idéer och starta upp en egen grupp på gården och förverkligar en dröm. Vi hjälper dig att komma igång.

Information om aktiviteter och evenemang finns på Källängsgårdens instagramkonto @kallangsgarden

Idrottskorttids

Helgkorttids är till för dig som bor hemma och har en funktionsnedsättning. Under tre helger i månaden, mellan fredag och söndag, bedriver vi korttids i Källängsgårdens lokaler. Tillsammans med er ungdomar skapar vi en träningshelg tillsammans där du får möjlighet att prova en mängd olika idrotter.

För att delta i verksamheten måste du ha ett beslut från en av stadens biståndshandläggare. Om du undrar något kring detta tar du kontakt med Lisa Hayes, verksamhetsansvarig.

Kontakt
Till toppen av sidan