Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Fritidsgårdar och mötesplatser

På Lidingö finns mötesplatser och fritidsgårdar med fritidsklubb efter skolan, öppen verksamhet, kvällsverksamhet på eftermiddagar och kvällar. Gårdarna är placerade både på norra och södra ön och har alla lite olika inriktning, men samarbetar med varandra i projekt och kring evenemang. 

På loven håller gårdarna öppet med kul och spännande aktiviteter för alla som vill vara med. Vi har också verksamhet enligt lagen om stöd för och service till vissa funktionshindrade, LSS.
Det är även fritidsgårdarna som arrangerar festerna på Elverket för elever från årskurs sju och uppåt. Information om vad som är på gång på fritidsgårdarna kommer i första hand i gårdarnas sociala mediekanaler. Personalen som arbetar på gårdarna är utbildade fritidsledare.

Jämställdhet

Lidingös fritidsgårdar jobbar aktivt med jämställdhet för att alla ska bli sedda utifrån den de är och känna sig fria att göra val utifrån egna intressen. På gårdarna arbetas det med att alla ska ha samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter och språket ska vara så könsneutralt som möjligt. Syftet med att utmana normer är att öka känslan hos alla besökare att det är okej att vara precis just den du är.

Digitala fritidsgårdar

Mot bakgrund av den pågående pandemin i samhället så håller Lidingös fysiska fritidsgårdar stängt till och med den 24 januari. Under den tiden välkomnas alla som är mellan 12–19 år till stadens digitala fritidsgårdar. Målet med dessa digitala fritidsgårdar är att ge öns unga en meningsfull fritid även under den tid det inte fysiskt går att besöka fritidsgårdarna.

Varje måndag–fredag mellan klockan 18:30 och 20:30 är de digitala fritidsgårdarna bemannade. Under dessa timmar håller fritidsledare och inbjudna gäster olika livesändningar. De digitala fritidsgårdarna erbjuder en variation av aktiviteter – exempelvis konserter, tävlingar och utmaningar, matlagning, dans, med mera. Vad som händer framöver på de olika digitala fritidsgårdarna, presenteras på respektive fritidsgårds Instagramkonto.

 

Andra mötesplatser

Elverket

Konserter och livespelningar, discon, kafékvällar, tjejmässor och teater. Elverket är en mötesplats för ung kultur på Lidingö.

Hitta fester och aktiviteter på Elverkets webbplats Länk till annan webbplats.

Galaxen

Galaxen i Nya Föreningsgårdens lokaler i Larsberg, är en mötesplats för alla stadens invånare i åldern 12–18 år och består av planerad och riktad verksamhet, ibland i egen regi och ibland i samarbete med föreningar. På Galaxen finns ett café med fika och ett utbud av bräd- och kortspel. Galaxens aktiviteter hittar du på Instagram där de publiceras månadsvis.

Följ Galaxen på Instagram Länk till annan webbplats.

GRLPWR

Att nå fler tjejer är ett av ungdomsverksamhetens huvudmål, därför startades initiativet GRLPWR av Lidingös fritidsgårdar våren 2018. GRLPWR är en samlingsplats för tjejer och icke binära från årskurs 6 till gymnasiet. Det är kvinnliga fritidsledare från hela ön som driver projektet. Varje termin anordnas två eller fler större events som kallas Girls Night. Utöver det har GRLPWR sammankomster ett par gånger i veckan på de olika fritidsgårdarna. Aktiviteter och evenemang hittar du på Snapshat och vårt Instagramkonto.

Föjl GRLPWR på Instagram Länk till annan webbplats.

På gång

Mer information
Kontakt
Till toppen av sidan