Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Livsmedel och hälsa

Det finns många olika saker som påverkar din hälsa, bland annat de livsmedel som du äter och dricker. Din hälsa kan även påverkas av till exempel störande lukter, buller och mögel.

Trädgårdskafé.

Hälsoskydd

Trött på cigarettrök?

Visste du att det är förbjudet att röka på många platser enligt tobakslagen? På busshållplatser, lekplatser och vid entréer ska ingen längre behöva utsättas för passiv rökning.

Rökfria miljöer

Störningar i bostadsmiljön

Din hälsa kan påverkas av exempelvis störande buller, fukt och mögel. Om du misstänker problem i bostaden är det viktigt att du tar tag i problemet direkt. Börja med att kontakta din bostadsrättförening eller hyresvärd. Om du inte får hjälp kan du anmäla det till oss.

Störningar och hälsorisker

Livsmedel

Livsmedelskontrollen

Vi kontrollerar årligen livsmedelsverksamheter som butiker, restauranger, bagerier, gatukök, skolor, förskolor med mera. Livsmedelskontrollen innebär bland annat inspektioner och provtagningar. Alla livsmedelsföretagare ska ha ett egenkontrollprogram och rutiner som efterlevs, för att du som konsument ska känna dig trygg.

Frågor och klagomål

Om du har frågor eller vill framföra klagomål på någon livsmedelsverksamhet, kan du kontakta våra inspektörer via kundcenter.

Vill du vill anmäla en misstänkt matförgiftning gör du det genom vår e-tjänst.

Anmäl matförgiftning. e-tjänst Länk till annan webbplats.

Verksamhetsutövare

Om du själv driver eller tänker starta en verksamhet med livsmedelshantering hittar du mer information under sidorna starta ny livsmedelsverksamhet och befintlig verksamhet.

Driva livsmedelsverksamhet

Kontakt
Till toppen av sidan