Läget på Lidingö med anledning av covid-19
Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lidingöloppet

Lidingöloppet är världens största terränglopp som samlar löpare från hela världen. Det huvudsakliga loppet är 30 kilometer i terräng men olika typer av lopp anordnas.

Lidingöloppet

Lidingöloppet är en folkfest som engagerar tusentals människor på Lidingö. De tävlande, deras släkt och vänner, andra åskådare, press och mediefolk, funktionärer, parkeringsvakter, föreningar, försäljare för att nämna några. Lidingöloppet ägs och arrangeras av IFK Lidingö och IFK Lidingö Friidrott.

Lidingö stad viktig samarbetspartner

Vi sköter flera av arrangemangets viktiga funktioner med fokus på drift, it, säkerhet, miljö och hållbarhet.

Drift av spåren

Vår personal på Lidingövallens idrottsplats håller öns cirka 15 mils spår och leder i gott skick hela året. Inför Lidingöloppet intensifieras arbetet med tävlingsspåret. Grenar som hänger över spåret tas bort och underlaget prepareras.

It

Vi bygger fiber till tidtagningen, datanätverkt till media och filmare och förser resultattältet med datorutrustning. Personal finns på plats för att ge support under tävlingshelgen.

Historik

  • Det första Lidingöloppet med den klassiska sträckan på 30 kilometer arrangerades år 1965.
  • Sedan år 1982 är loppet noterat i Guinnes Rekordbok som världens största terränglopp.

Idag anordnas ett flertal lopp. Förutom 30 och 15 kilometer anordnas Knatteloppet och Lilla Lidingöloppet. Tjejloppet är 10 tuffa kilometer för alla åldrar. Lidingöruset är ett speciallopp för funktionsnedsatta. Det finns även en stafett och ett stavgångslopp.

Kontakt
Till toppen av sidan