Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Lidingös webbkarta

I Lidingö stads webbkarta finns en mängd funktioner för att underlätta för dig som medborgare att hitta service eller regler för olika delar av staden. Du kan till exempel läsa detaljplaner och se fastighetsgränser. Klicka i bilden nedanför för att komma till webbkartan.

webbkarta lidingö stad kart och mät 

Webbkartan innehåller olika lager där du kan se dels sådant som detaljplaner eller parkeringsföreskrifter, men också service som badplatser, öppna wifi-nät och förskolor. Du tänder och släcker själv de lager du vill se i menyn på kartsidan.

Hitta detaljplanen för din fastighet

Om du exempelvis ska bygga ett nytt hus på en tomt behöver du veta vad det står i detaljplanen för fastigheten. Du kan hitta och läsa detaljplaner i webbkartan.

  1. Gällande detaljplaner
    Webbkartan med detaljplaner synliga Länk till annan webbplats.
  2. Zooma och klicka på området du är intresserad av.
  3. I fönstret som öppnas listas aktuella detaljplaner. Klicka på Planhandlingar så öppnas detaljplanen i pdf-format. Du kan läsa den direkt i webbläsaren eller spara ner filen på din dator.

Se fastighetsbeteckning och fastighetsgränser

Alla fastigheter har en egen beteckning, till exempel “Lejonet 23”. I kontakt med oss är det bra om du känner till fastighetsbeteckningen. Du kan själv hitta fastighetsbeteckningar i webbkartan.

I kartan kan du också se ungefärliga fastighetsgränser. Om du behöver veta exakta gränser, till exempel för att sätta upp ett staket, behöver du dock beställa en så kallad gränsutvisning. Då kommer våra mätingenjörer ut och gör en tillfällig markering av fastighetsgränsen.

Gränsutvisning

Observera att webbkartan inte ger de kartunderlag som behövs när du ska söka bygglov och liknande. Dem behöver du beställa från Lidingö stad.

Kartor för bygglov och anmälan

Hitta service

I webbkartan finns också möjlighet att överblicka service från Lidingö stads olika förvaltningar:

  • Bygga, bo och miljö: återvinningsstationer, planerade arbeten, parkeringsföreskrifter, skyddsrum m.m.
  • Omsorg och stöd: äldreboenden
  • Kultur och fritid: sevärdheter, naturreservat, grillplatser, cykelvägar, lekplatser, badplatser, utomhustoaletter m.m.
  • Barn och utbildning: förskolor och skolor

Webbkartan Länk till annan webbplats.

Till toppen av sidan