Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Huvudinnehållet startar här

Ta dig fram

På Lidingö ska det vara lätt att ta sig fram – oavsett vilket färdmedel du använder. Här finns bilvägar, gång- och cykelvägar och kollektivtrafik med tåg, buss och pendelbåtar.

Köra motorfordon

Biltrafiken på Lidingö utgår från Lidingöbron med ett huvudgatunät som sträcker sig över ön med Norra och Södra Kungsvägen som de viktigaste vägarna. Lidingö stad ansvarar för trafiksäkerheten och framkomligheten på kommunens vägnät.

Klass 1-mopeder, så kallade EU-mopeder och mopedbilar, får köras i max 45 kilometer i timmen och måste köras på vanliga vägar vilket också innefattar stora Lidingöbron.

Klass 2-mopeder får köras i max 25 kilometer i timmen, får framföras på cykelvägar om inget annat anges på skylt, inklusive Gamla Lidingöbron.

Kollektivtrafik

Till Lidingö tar du dig enklast via tunnelbanans röda linje till Ropsten. Härifrån utgår flera busslinjer över hela ön.

Lidingöbanan är en tåglinje som går på södra ön, mellan Ropsten och Gåshaga. Att åka med Lidingöbanan kan ge dig en känsla av södra öns gamla tider. Linjen startade redan 1914 och än i dag är mycket sig likt längs linjen. Flera av stationshusen vid hållplatserna ser ut som de alltid gjort.

Det går också att åka pendelbåt till och från Lidingö.

Kontakt
Till toppen av sidan