Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Världs- och Europamästare på besök i stadshuset

En nybliven världsmästare och en nykorad Europamästare besökte Lidingö stadshus under tisdagen. Det var simmaren Sarah Sjöström och beachvolleyspelaren Jonatan Hellvig, båda Lidingöbor, som staden ville visa sin uppskattning.

Jonatan Hellvig och Sarah Sjöström på besök i Lidingö stadshus.

De båda kom till stadshuset då Lidingö stad på ett informellt sätt ville visa sin uppskattning över dessa fantastiska idrottare. Det var kultur- och fritidsnämndens ordförande Staffan Strömbäck, förvaltningschef Ulrika Strandberg och stadsdirektör Daniel Broman som företrädde staden, och överlämnade en bukett blommor och en gåva i form av en kruka från Millesgården.

Sarah Sjöström, Lidingöbo sedan ett drygt år, blev efter sommarens VM i långbanesimning historisk med flest individuella VM-medaljer genom tiderna. Med två guld, i 50 meter fjäril och 50 meter frisim, är det totala antalet medaljer nu 21.

Jonatan Hellvig är uppvuxen på Lidingö, i ett hem där volleyboll står i centrum. Fostrad i LSK har han vid endast 20 års ålder nått den absoluta eliten i beachvolleyboll och hans syster Hanna tillhör även hon elitskiktet. Jonatan försvarade i somras europamästartiteln tillsammans med sin spelpartner David Åhman. Tillsammans har de fört utvecklingen inom sin sport ett stort steg framåt.

Till toppen av sidan