Barn, ungdom och familj

Här kan du läsa om vilken hjälp du kan få om du har problem som rör din familj. De som arbetar med att hjälpa dig har tystnadsplikt och får inte berätta för någon vad du har sagt.

Familje-rådgivning

Familjerådgivningen är till för par, föräldrar och familjer som behöver hjälp. Ni behöver inte berätta vad ni heter. Vi skriver inte ner vad ni säger och berättar det inte för någon annan.

Exempel på problem som ni kan få hjälp med är om ni

  • har svårt att komma överens
  • har svårt att prata med varandra
  • går igenom en kris, om någon till exempel dött
  • tycker att det är svårt att vara föräldrar
  • funderar på att skilja er

Varje besök kostar 500 kronor och tar en och en halv timme. Om ni inte kan komma måste ni avbeställa det minst ett dygn innan ert besök. Annars måste ni betala 500 kronor.
Ni kan välja mellan Lidingö stads familjerådgivning och Söderstöd AB:s familjerådgivning. Adress och telefonnummer står till höger.

Föräldra-utbildningar

Här kan du läsa om våra utbildningar för föräldrar. För att få veta när en grupp startar kan du ringa oss, telefonnumret står till höger. 

Aktiv Förälder

Föräldrautbildningen Aktiv Förälder är till för föräldrar som har barn på högstadiet eller första året i gymnasiet. I utbildningen ingår det tema-kvällar på Lidingös skolor. Där kan du bland annat få veta mer om alkohol och droger.
Föräldrautbildningen Komet Komet är en utbildning som ska hjälpa föräldrar att hantera bråk och konflikter. Utbildningen ska också hjälpa föräldrar och barn att bli bättre på att prata med varandra.

Barn-grupper

Barn och ungdomar som har det svårt mår ofta bra av att få träffa andra barn i samma situation. Här kan du läsa om vilka grupper vi har för barn och ungdomar.

Barn till föräldrar med psykisk ohälsa

Det finns många barn och ungdomar som lever i familjer där föräldrar har funktionsnedsättningar eller psykisk ohälsa. Källan är en grupp där barn och ungdomar kan få träffa andra i samma situation. Det är gratis att vara med och det finns även grupper för föräldrar. Du kan läsa mer på Källans egen webbplats (sidan är inte lättläst).

Barn till separerade föräldrar

I familjer där separerade föräldrar har svårt att komma överens blir det jobbigt för barnen. Barnen mår ofta bra av att få träffa andra barn i samma situation. Därför ordnar vi särskilda barngrupper. I varje grupp finns två grupp-ledare, och grupperna träffas en eftermiddag i veckan i ungefär två månader. Det är viktigt att båda föräldrarna godkänner att barnen går i gruppen.

När någon i familjen missbrukar

Det finns många barn och ungdomar som har någon i familjen som dricker för mycket alkohol eller använder någon annan drog. Om du har en förälder eller ett syskon som missbrukar kan du få träffa andra barn eller ungdomar i din ålder som också har föräldrar eller syskon som missbrukar.

Kontakt

Christina Frisk Brodin
Enhetschef familje-enheten
Tel: 08-731 31 30
E-post: christina.friskbrodin

Lisbeth Molander
Enhetschef familje-resurs-enheten
Tel: 08-731 37 93
E-post: lisbeth.molander

Till toppen av sidan