Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Uppehållet för Lidingöbanan senareläggs

Det planerade uppehållet för spårtrafiken mellan Ropsten och Baggeby skjuts framåt i tiden. Lidingöbanan fortsätter tills vidare att trafikera Gamla Lidingöbron.

Bro med tåg på

Uppehållet för spårtrafiken över bron var planerat mellan den 1 april och 14 maj i år. Under tiden skulle ersättningsbussar gå på sträckan Ropsten-Baggeby station.

Orsaken till senareläggningen är att det behövs mer tid för att färdigställa den komplexa spåranläggningen, där många aktörer är inblandade. Nya datum för trafikuppehållet har inte beslutats än.

Bussplattform byggs klar

En plattform för ersättningsbussar håller på att byggas vid Baggeby station. Arbetet slutförs så att plattformen är klar när det blir aktuellt för ersättningsbussar. Fram till den 31 mars är Herserudsvägen stängd för passage och busslinje 238 och 923 trafikerar inte vägen.

Varför uppehåll för Lidingöbanan?

I samband med att Lidingöbanan ska flytta från den gamla bron och kopplas ihop med den nya behöver den nuvarande spårbron stängas av. Lilla Lidingöbron kommer att landa på samma plats som Gamla Lidingöbron. För att komma åt att bygga det nya landfästet behöver en del av den gamla spårbron först rivas.

Till toppen av sidan