Huvudinnehållet startar här

Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Elevassistent till anpassad grundskola

Din roll

Vill du ha ett viktigt och roligt uppdrag? Kom till oss på Lidingös anpassade grundskola och skapa ett lustfyllt lärande för våra elever. Verksamheten växer och vi söker nu en elevassistent som vill bli en del av vårt härliga team.

Du kommer att arbeta i en klass med 6 elever som går i åk 1-4. Verksamheten utformas utifrån individuella förutsättningar. Förhållningssättet är att alltid sätta eleven i fokus och utgå från lågaffektivt bemötande och tydliggörande pedagogik.

Några elever läser ämnen och några elever läser ämnesområden. Undervisningen anpassas efter både ämnen och ämnesområden. Under skoldagen stöttar du eleverna i undervisningen och på raster. Du arbetar tillsammans med en mentor och två elevassistenter. Tillsammans är ni delaktiga i elevernas lärande och utveckling. Vi ser dig som en viktig del i en helhet som arbetar för att alla elever ska nå sina mål. Vi hjälps åt mellan klasserna och därför vill vi att du ska kunna arbeta med alla våra elever, både enskilt och i grupp.

På eftermiddagarna arbetar du på vårt fritidshem, idag är det 16 elever som är uppdelade i 3 grupper. Tillsammans med dina kollegor planerar och utför du undervisning och aktiviteter på fritids.

Din profil

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av anpassad grundskola eller liknande verksamhet. Du har ett genuint intresse för barns lärande och är engagerad i ditt arbete. Som person har du en god förmåga att kunna skapa goda relationer med elever och kan samarbeta väl med kollegor. Du är kreativ, lösningsorienterad och har ett fint förhållningssätt gentemot din omgivning. Du hanterar stress på ett konstruktivt sätt och bibehåller ett gott humör vid press och motgångar.

Vi arbetar utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. Vi förväntar oss att du bidrar med att skapa engagemang, ett professionellt förhållningssätt och att du tar initiativ för att ständigt utveckla dig och verksamheten. Stor vikt läggs vid personliga kompetenser.

Om Lidingö stad

Välkommen till en arbetsplats som genomsyras av glädje och engagemang hos både elever och personal. Våra ledord är gemenskap, engagemang, glädje och kreativitet. Verksamheten är lokalintegrerad i Bodals skola, med närhet till både skog och hav. På enheten i Bodal går idag 29 elever, det är 6 små klasser med hög personaltäthet. Vi utbildar eleverna mot självständighet som ger förutsättningar till lärande och utveckling.

För att verksamheten ska hålla hög kvalité och vara en lärande organisation ser vi fortbildning och kompetensutveckling som en viktig insats för vår personal. Det är bra kommunala förbindelser. Från Ropsten tar det ca 5 minuter till skolan med Lidingöbanan eller buss.

Övrig information

Staden tillämpar individuell lönesättning. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen till Lidingö stad! Här kan du njuta av närheten till natur & skärgård med endast 15 minuters avstånd till T-centralen. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare som erbjuder utvecklingsmöjligheter. Vi vill ständigt förbättras och strävar efter att vara en lärande organisation i framkant. Om du delar vår passion för utvecklande ledarskap, ett aktivt medarbetarskap och en inkluderande arbetsplats är det till oss du ska söka för att bli en del av oss i Lidingö stad! Tillsammans kan vi skapa en meningsfull och berikande arbetsmiljö där vi kan växa och göra skillnad tillsammans.

Lidingö stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering så att varje person bedöms utifrån sin kompetens och att vi motverkar diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2024-06-27
Referensnummer:
2024 C197872
Ansök här

Anställningsvillkor

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Ort:
Lidingö

Kontaktpersoner

  • Pernilla Alm Hellberg
  • Facklig representant
    Nås via stadens växel
    08-731 30 00
  • Till toppen av sidan