Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Gymnasielärare i matematik

Din roll

Som lärare på Hersby kommer du att ingå i ett ämneslag och i programarbetslaget för ekonomi/ekonomi. Ämneslaget har ett väl utvecklat samarbete i bland annat frågor som rör pedagogik, provkonstruktion och rättning. Du kommer även vara mentor för en grupp elever. I dina arbetsuppgifter ingår att ge den ledning och stimulans som eleverna behöver i sitt lärande och i sin personliga utveckling.

I matematik är undervisningstiden i samtliga kurser utökad för att ge eleverna de bästa möjligheterna att nå ett bra resultat. I matematik är det inte heller undervisning i helklass utan undervisningen sker i mindre grupper om ca 20-25 elever.

Din profil

För tjänsten krävs det att du har en gymnasielärarexamen med behörighet i matematik, och vi ser tidigare erfarenhet som lärare i ämnet som meriterande. Vi vill att du är bekväm med styrdokument såsom skollag och läroplan samt att du arbetar formativt. Du ska vara väl förtrogen med det svenska språket och ha förmåga att arbeta med matematik på ett inspirerande sätt i klassrummet.

Som person ser vi att du har en god kommunikationsförmåga med elever, föräldrar och kollegor. Vidare ser vi gärna att du har en vilja och en väl utvecklad förmåga att samarbeta med kollegor i olika sammanhang. Det är även viktigt att du är självgående, har ett driv i din undervisning samt är van att fatta egna beslut. Vi arbetar utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Om Lidingö stad

På lärande- och kulturförvaltningen arbetar cirka 1 400 medarbetare. Vi ansvarar för förskolor, pedagogisk omsorg, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning, grundsärskola och central barn- och elevhälsa. Förvaltningen ansvarar även för kultur och fritid så som bibliotek, teater, föreningsliv och idrott. Gemensamt för våra verksamheter är att de ska genomsyras av likvärdighet, innovation och livslångt lärande.

Hersby gymnasium ligger centralt på Lidingö omgiven av grönområden och villabebyggelse och med goda kommunikationer till Stockholm, cirka 7 minuter med buss från Ropstens tunnelbanestation. Vi har i dagsläget drygt 1000 elever som läser på ekonomi-, naturvetenskaps- och samhällsprogrammen, introduktionsprogrammet samt teknikprogrammet.

Övrig information

Staden tillämpar individuell lönesättning.
Tillträde 11 augusti eller enligt överenskommelse.

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå.
Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2022-05-16
Referensnummer:
2022 C86367
Ansök här

Anställningsvillkor

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Ort:
Lidingö

Kontaktpersoner

Margareta FritzellBiträdande rektor
87313936
Facklig representantNås via stadens växel
08-731 30 00
Till toppen av sidan