Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Skolsköterska

Din roll

Som skolsköterska arbetar du med enskilda elever såväl som med grupper av elever inom skolans verksamhet. Du blir en del av elevhälsoteamet på den eller de skolor som du arbetar på. Du har ett nära samarbete med en annan skolsköterska och även med EMI-gruppen. Du samverkar även runt elevernas behov med föräldrar, pedagogisk personal, skolläkare, kurator och rektor. Ur elevperspektiv är du en viktig person som värnar om elevernas möjligheter att lyckas i skolan.

Vår elevhälsa följer Socialstyrelsens, Skolverkets och Sveriges kommuners och regioners rekommendationer för det förebyggande hälsoarbetet. Vi driver aktivt utvecklingsarbete inom områdena hälsosamtal, psykisk hälsa och dokumentation. Att tidigt hjälpa elever i behov av särskilt stöd är ett prioriterat område.

Lidingö stad satsar på hälsa för både elever och medarbetare. Som anställd i Lidingö stad får du ett friskvårdsbidrag varje år och när arbetet tillåter har du också rätt till en timmes friskvård per vecka på arbetstid. EMI-gruppen har även en hälsoinspiratör som lockar med oss på olika aktiviteter och vi gör mycket roligt tillsammans även utanför arbetstid.

Din profil

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med behörighet att arbeta som skolsköterska. Vi ser gärna att du har erfarenhet från skolhälsovården och av barn i olika åldrar samt goda kunskaper om barns normala utveckling och hälsa. Du bör ha god datorvana och om du kan hantera journalföringssystemet PMO är det meriterande. Vi tror att du har ett genuint intresse för barn och ungdomar samt en insikt om vad det innebär att arbeta med hälsa i skolmiljö.

Som skolsköterska krävs en god samarbetsförmåga, att du kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt och du är en bra lyssnare och kommunikatör. För att lyckas i rollen tror vi att du är lösningsfokuserad och kan behålla lugnet i stressade situationer. I Lidingö stad arbetar vi utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna. Vi lägger stor vikt vid din person och personliga mognad.

Om Lidingö stad

På lärande- och kulturförvaltningen arbetar cirka 1400 medarbetare. Vi ansvarar för förskola, pedagogisk omsorg, grundskola, gymnasium, vuxenutbildning, grundsärskola och central barn- och elevhälsa. Förvaltningen ansvarar även för kultur och fritid så som bibliotek, teater, föreningsliv och idrott. Gemensamt för våra verksamheter är att de ska genomsyras av likvärdighet, innovation och livslångt lärande.

Den medicinska delen av Lidingö stads elevhälsa omfattar fjorton kommunala skolor och tre friskolor med cirka 6200 elever. Vi är fjorton skolsköterskor och två skolläkare som är centralt organiserade inom Lärande- och kulturförvaltningen. Elevhälsans medicinska del med skolsköterskor och skolläkare är en utvecklande grupp med gott och nära samarbete. Förutom kontakten i det dagliga arbetet träffas vi också hela gruppen en gång i månaden och utbyter erfarenheter och finns som stöd för varandra.
Vi söker nu två nya medarbetare till vårt team.

Övrig information

Staden tillämpar individuell lönesättning. Intervjuer sker löpande.
Tjänsten inleds med 6 månades provanställning.

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå. Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2022-06-24
Referensnummer:
2022 C92182
Ansök här

Anställningsvillkor

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
2
Ort:
Lidingö

Kontaktpersoner

Ylva SoldersVerksamhetschef EMI
08-7313845
Facklig representantNås via stadens växel
08-731 30 00
Till toppen av sidan