Lyssna
Lyssna
Skriv ut
Dela

Hem- och konsumentkunskapslärare

Din roll

Vi söker en hem- och konsumentkunskapslärare till anpassad grundskola och central särskild undervisningsgrupp för årskurs 4-9. Eleverna för anpassad grundskola läser efter anpassad grundskolas läroplan och eleverna i den särskilda undervisningsgruppen läser efter grundskolans läroplan.

Ditt uppdrag innebär att lägga grunden till att eleverna får en så god utveckling som möjligt och uppnår målen. Det innebär att du planerar, bedriver och utvärderar undervisningen på ett professionellt sätt utifrån skolans styrdokument. Undervisningen sker utifrån ett helhetsperspektiv där alla elever ska känna trygghet, glädje och ansvar.

Undervisningen anpassas utifrån elevers lärande och individuella behov. Till din hjälp får du stöd av elevassistenter som stöttar eleverna i undervisningen. Du kommer att tillhöra ett arbetslag där vi ser dig som en viktig del i en helhet som arbetar för att alla elever skall nå sina mål. Du deltar aktivt i skolans utvecklingsarbete och har ett gott samarbete med kollegor. Tillsammans har vi stor erfarenhet och viljan att skapa den bästa skolan för våra elever.

Din profil

Vi söker dig som är legitimerad lärare i hem- och konsumentkunskap. Du skapar goda relationer byggda på förtroende och respekt med såväl elever som med vårdnadshavare. Du har en vilja och en väl utvecklad förmåga att samarbeta med kollegor i olika sammanhang. Det är även viktigt att du är strukturerad och kan anpassa ditt förhållningssätt och dina pedagogiska metoder utifrån den individuella elevens och elevgruppens behov. Du tar ansvar för hela uppdraget med ett stort engagemang, tålamod och uthållighet. Vi arbetar utifrån värdeorden engagerad, professionell och initiativrik. De ger oss vägledning i hur vi vill uppfattas och agera för att ge god service och det bästa stödet till Lidingöborna.

Om Lidingö stad

Inom Lidingö stad erbjuder vi en skola som är en del i det digitala samhället och vi lägger stor vikt vid att förbereda eleverna inför framtiden. Skolledarna och lärarna på Lidingö utbyter erfarenhet, lär av varandra och utvecklas tillsammans. För att verksamheten ska hålla hög kvalité och vara en lärande organisation ser vi fortbildning och kompetensutveckling som en viktig insats för vår personal.

Tjänsten som hem- och konsumentskapslärare är placerad på två skolor. Den anpassade grundskolan är lokalt integrerad i Bodals skola. Skolan består av 32 elever i årskurserna 1-9. Vår särskilda undervisningsgrupp är en del av Högsätra skola och kallas Ledvik. Ledvik är en central undervisningsgrupp för elever i grundskolans årskurs 1-9 med cirka 70 elever. Alla elever har en diagnos inom autism och-/eller språkstörning.

Arbetsplatserna genomsyras av glädje och engagemang hos både personal och elever. Det är små klasser med hög personaltäthet. Vi utbildar eleverna mot självständighet som ger förutsättningar till utveckling och lärande. Vi utgår från att eleverna behöver gott om tid för sitt lärande.

Lidingö stad har 11 kommunala grundskolor, vi fokuserar på kunskap och lustfyllt lärande vilket syns i våra goda studieresultat. Vi erbjuder en skola som är en del i det digitala samhället och vi lägger stor vikt vid att förbereda eleverna inför framtiden.

Övrig information

Staden tillämpar individuell lönesättning.
Tillträde enligt överenskommelse.

Vill också du ha ett jobb som är till nytta och glädje för andra människor? Där du är med och formar hur vårt samhälle ska se ut i framtiden. Där du får vara ditt bästa jag.

I Lidingö stad hör arbete samman med hälsa. Vi satsar helhjärtat på utvecklande ledarskap och på dig som person. Med 2500 färgstarka kollegor inom 260 olika yrken, så behöver din vardag aldrig bli grå. Gå in på lidingo.se/jobb så får du veta hur det är. På riktigt.

Inför rekryteringsarbetet har Lidingö stad tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökningsinformation

Sista ansökningsdatum:
2023-03-19
Referensnummer:
2023 C121205
Ansök här

Anställningsvillkor

Anställningsform:
Tillsvidareanställning
Omfattning:
Heltid
Antal tjänster:
1
Ort:
Lidingö

Kontaktpersoner

Pernilla Alm HellbergRektor
Per Wirénbiträdande rektor
08 731 65 37
Facklig representantNås via stadens växel
08-731 30 00
Till toppen av sidan